Notícies

Taller de design thinking “com innovar en el teu negoci”

publicat per el Nov 8, 2016 a ceeilleida, ceialturgell, xarxacei

Taller de design thinking “com innovar en el teu negoci”

El taller de design thinking “com innovar en el teu negoci” està programat pel dilluns 28 de novembre de les 12.00 a les 14:00 hores i de les 15:00 a les 17:00 hores.  La metodologia Design Thinking combina l’enfocament creatiu i analític, generant un procés únic anomenat disseny de pensament, que es basa en els mètodes de l’enginyeria i el disseny, combinat amb les idees en l’art, les eines de les ciències socials, i punts de vista des del món dels negocis.

Càpsula formativa “El consumidor actual”, el dimarts 18 d’octubre

publicat per el Oct 10, 2016 a ceeilleida, ceialturgell, xarxacei

Càpsula formativa “El consumidor actual”, el dimarts 18 d’octubre

El dimarts 18 d’octubre s’oferirà la càpsula formativa “El consumidor actual”, que anirà a càrrec de Xavier Roca, consuktor de marketing en SMART Marketing, i també especialitzat en investigació de mercats, el comportament del consumidor i la gestió de la marca personal. Aquesta càpsula, que s’oferirà de les 15:00 a les 17:00 hores, parteix de la premisa que el consumidor és el rei. Decideix a qui compra, quan compra, etc… Per tant, coneixer com pensa i, sobretot, com es comporta el consumidor, resulta imprescindible per a qualsevol empresa o projecte emprendedor. En el curs es donarà metodologia per a facilitar que l’empresa pugui coneixer com és i com es comporta el seu consumidor. També s’analitzaran quins són els nous col·lectius de consumidors que estan impactant amb força i, finalment, es donaran a coneixer les principals tendències dins de l’àmbit de compra i consum. Les inscripcions estan obertes.

“Millorar el rendiment del canal retail, independentment del format comercial”, dins del cicle ‘Cafè-Comerç’

publicat per el Oct 4, 2016 a ceialturgell

“Millorar el rendiment del canal retail, independentment del format comercial”, dins del cicle ‘Cafè-Comerç’

El Telecentre ha collit la sessió “Millorar el rendiment del canal retail, independentment del format comercial”, dins del cicle Cafè-Comerç. La pròxima sessió dins d’aquest cicle serà el dilluns 7 de novembre, de les 15:00 a les 17:00 hores, amb el títol “Creativitat empresarial, optimització dels recursos”.

Taller pràctic d’elaboració d’un pla de negoci

publicat per el Oct 1, 2016 a ceialturgell

El CEI Alt Urgell ha ofert un taller pràctic d’elaboració d’un pla de negoci, que ha tingut com a finalitat aportar una nova perspectiva sobre el procés d’emprendre i el mite del pla d’empresa, donant a conèixer aquesta eina complementària, el model de negoci, i com aplicar-ho a l’hora d’emprendre. Els objectius són que els assistents aprenguin a pensar i observar en clau de model de negoci, i que treballin i millorin el model de negoci del seu projecte emprenedor. Aquesta sessió, conduïda per Josep Maria Barrufet, tècnic de GLOBALleida, ha estat pensat especialment per a persones emprenedores en fase idea o creació, i per empreses de recent creació.

El CEI Alt Urgell ofereix la càpsula “Aprendre a diferenciar el que el tu vens i el que el teu client compra”

publicat per el Sep 22, 2016 a ceialturgell

El CEI Alt Urgell ofereix la càpsula “Aprendre a diferenciar el que el tu vens i el que el teu client compra”

El CEI Alt Urgell ha ofert la càpsula ”Aprendre a diferenciar el que el tu vens i el que el teu client compra”, que ha tingut lloc al Telecentre, una sessió que ha tingut com a objectiu donar les eines bàsiques a les persones emprenedores, empresaris i empresàries per dur a terme la seva estratègia de producte. En primer lloc, s’ha centrat en definir correctament el producte o servei que es comercialitza, diferenciant clarament el concepte de producte que l’empresa ven i el que el nostre client compra. També s’han desenvolupat diferents aspectes de l’estratègia de producte com són la definició de posicionament, qualitat, disseny, packaging, marca i servei al client.

Nova edició del programa Rural100, servei de foment i creació d’empreses innovadores al món rural

publicat per el Jun 16, 2015 a ceialtaribagorsa, ceialturgell, ceicervera, ceitarrega, General, xarxacei, xarxaceilleida

Nova edició del programa Rural100, servei de foment i creació d’empreses innovadores al món rural

La Diputació de Lleida i GLOBALleida promouen, amb la col•laboració dels Consells Comarcals, la segona edició del programa RURAL 100 a l’Urgell, Pla d’Urgell, Alta Ribagorça i a l’Alt Urgell.
Amb la necessitat de transformar el model tradicional de l’economia rural cap a un nou model que es basi en la innovació, la creativitat i la sostenibilitat del territori, sorgeix Rural 100.
És tracta d’un programa d’acompanyament integral personalitzat per als emprenedors/es que volen crear o fer créixer la seva empresa, basat en la innovació, l’assessorament estratègic, i l´ús de noves eines de generació de models de negoci potents.
És un programa subvencionat, molt innovador i molt pràctic alhora, que representa una bona oportunitat pels emprenedors del nostre territori.
Aquest programa va començar com experiència pilot al Solsonès, la Segarra i el Conselh Generau d’Aran , en la que van participar 27 empreses. També s’ha desenvolupat a les Garrigues, el Segrià, al Pallars Jussà i Pallars Sobirà, amb la participació d’una trentena d’empreses i en aquesta nova edició a l’Urgell, Pla d’Urgell, Alta Ribagorça i Alt Urgell, per tal de dinamitzar la seva economia.

Lleida, 16 de juny de 2015

El CETAP-CeiAltUrgell convoca el primer Concurs d’Emprenedoria

publicat per el Aug 14, 2014 a ceialturgell, General, xarxacei, xarxaceilleida

El CETAP-CeiAltUrgell convoca el primer Concurs d’Emprenedoria

Adreçat a estudiants i titulats universitaris que vulguin crear una empresa a l’Alt Urgell

El Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) ha convocat el primer Concurs d’Emprenedoria amb l’objectiu prioritari de promoure i incentivar l’execució d’idees emprenedores. El concurs va adreçat a joves que actualment estiguin cursant estudis universitaris o bé a persones que ja hagin obtingut un títol universitari i que tinguin la intenció de crear la seva empresa a l’Alt Urgell i fomentar així l’ocupació al territori.

Les finalitats del concurs són donar suport a idees amb una clara vocació de realització i, per tant, de creació d’empresa a la comarca i, alhora, potenciar la cultura emprenedora entre els universitaris per fomentar el retorn del talent jove als territoris rurals. També es pretén donar a conèixer els serveis i recursos que ofereix el CETAP al món empresarial i a l’emprenedoria del territori.

Els aspirants que vulguin prendre part al concurs tenen de temps fins al dia 5 de setembre per fer la inscripció al Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb una breu memoria explicativa del projecte. Entre les propostes presentades, se’n seleccionaran 15.

Els concursants seleccionats hauran de comprometre’s a acollir-se a un procés de mentoring (tutoria) per part d’un expert del món empresarial que li assignarà el Consell Comarcal de l’Alt Urgell per a la redacció del Pla d’empresa definitiu que serà valorat a la segona fase pel concurs.

Les bases preveuen l’atorgament d’un màxim de dos premis. El primer premi consistirà en un any de lloguer gratuït d’un espai al Viver d’Empreses de l’Alt Urgell, al CETAP, o bé l’import equivalent al 50 % d’aquest lloguer anual per emprar els recursos que ofereix el CETAP al món empresarial, juntament amb un lot d’equipament tecnològic valorat en un màxim de 1.000 euros. Pel que fa al segon premi, el lloguer gratuït al Viver d’Empreses serà de sis mesos, mentre que l’equipament tecnològic será l’equivalent a 500 euros.

Aquest Concurs d’Emprenedoria del CETAP està cofinançat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el CEEI Lleida i el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya en el marc del programa de cooperació Leader Emprèn Rural cofinançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural). El Concurs compta amb la col·laboració i participació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i del Programa Catalunya Emprèn del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Més info: http://www.alturgell.cat/viver-empreses

Presentació del programa Start-up Catalonia a la Seu d’Urgell

publicat per el Jul 14, 2014 a ceeilleida, ceialturgell, xarxacei, xarxaceilleida

Presentació del programa Start-up Catalonia a la Seu d’Urgell

·         L’objectiu del programa és impulsar el creixement d’empreses innovadores i disminuir la mortaldat de projectes empresarials per aconseguir que la facturació, l’exportació, la creació de llocs de treball i el capital social de les empreses s’incrementi.   ·         En una reunió a Rialp amb el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà,Llàtzer Sibís,  s’ha donat a conèixer el programa Start-up Catalonia, per tal de garantir que arribi a tots els  projectes empresarials de la comarca. El conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró i la gerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Sara Camps,  han donat la benvinguda al grup d’empresaris de l’Alt Urgell que han assistit a la sessió informativa, que ha tingut lloc al Centre d’Empreses Innovadores de La Seu d’Urgell,  per tal de donar a conèixer el programa Start-up Catalonia, que  ha obert la  convocatòria d’inscripció per poder participar en el procés de selecció de  l’1 al 25 de juliol. L’acceleradora de Lleida, donarà suport al creixement d’empreses de fins a cinc anys de vida, amb un servei, producte o model de negoci innovador que tinguin vocació internacional i capacitat per créixer i crear llocs de treball. És un programa pràctic que fomenta l’adquisició de contactes, l’accés a mentors i trobades de networking. De totes les empreses que es presentin per participar en aquest programa només 15, quedaran seleccionades i està previst que comencin a treballar  a partir del mes d’octubre. La finalitat del programa rau en professionalitzar les empreses participants i els seus equips per aconseguir que la facturació, l’exportació, la creació de llocs de treball i el  capital social  de les empreses s’incrementi. De la primera acceleradora de Catalunya, situada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG (Universitat de Girona), que es va posar en marxa en el 2013,  sabem que, de  les 30 empreses que van participar han aconseguit incrementar en un 60% la seva facturació, han creat 72 nous llocs de treball, han multiplicat per quatre el volum d’exportació i han aconseguit finançament per valor d’1,3M€. L’acceleradora de Lleida  gestionada conjuntament per Start-up Catalonia i GLOBALleida, forma part de la xarxa d’acceleradores coordinada pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya a través de la iniciativa Catalunya Emprèn, amb l’objectiu d’impulsar el creixement d’empreses innovadores i disminuir la mortaldat de projectes empresarials, i garantir que arribi a tots els  projectes empresarials del conjunt del territori. Per altre banda, aquesta mateixa tarda el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, s’ha reunit amb el president Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, per tal de donar a conèixer l’acceleradora de Lleida. En la reunió ha donat a conèixer el target i objectius que persegueix aquest programa i ha explicar  l’enfocament pràctic, la difusió, procés de selecció i les dades tècniques per tal que els empresaris d’aquesta comarca  que puguin estar interessats, es puguin inscriure.

El pròxim esmorzar del divendres al CETAP tractarà la responsabilitat social empresarial

publicat per el May 15, 2014 a ceialturgell

El Centre Tecnològic de l’Alt Pirineu ha programat per a demà, dia 16 de maig, una nova sessió dels “Esmocartell RSErzars dels divendres al CETAP”. L’acte, que tindrà lloc de 10 a 11 del matí, porta per títol “Beneficis per a la teva empresa amb la responsabilitat social empresarial”. L’objectiu és que empresaris i emprenendors de la comarca coneguin els avantatges d’incorporar criteris de responsabilitat social al seu negoci. A més de definir en què consisteix la responsabilitat socials empresarial, durant la sessió informativa es tractaran altres temes com ara la certificació empresarial de les memòries de sostenibilitat (Global Reporting Initiative) i els territoris SMART. Amb aquest acte es clourà la primera temporada dels “Esmorzars dels divendres al CETAP”, que es va iniciar el passat mes de gener i que ha constat de cinc sessions, de les quals les quatre primeres van estar dedicades al finançament de les empreses. La próxima temporada s’iniciarà el mes de setembre.

Les xarxes socials com a suport a empreses i professionals, tema de la pròxima xerrada al CETAP Alt Urgell

publicat per el May 2, 2014 a ceialturgell

Les xarxes socials com a suport a empreses i professionals,   tema de la pròxima xerrada al CETAP Alt Urgell

El Telecentre de l’Alt Urgell acollirà dimarts vinent, dia 6, una xerrada entorn de les xarxes socials com a eina de suport a les empreses i els professionals. L’acte, que començarà a les 8 del vespre i és co-organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el mateix Telecentre, porta per títol “Amplifica el teu negoci o la teva professió: descobreix les possibilitats de les xarxes socials”.
La xerrada anirà a càrrec d’Antoni Albert i Teresa Romeu, docent i professora, respectivament, dels estudis d’informàtica, multimèdia i telecomunicació de la UOC. Tots dos ponents defensen que el món de l’empresa i el de les professions liberals “no poden ignorar els canvis que es produeixen en la forma de viure, consumir, informar-se i comunicar-se dels clients i cal adapatar-s’hi i conviure-hi”.
En aquest sentit, recorden que més de la meitat dels adults a Espanya fan ús de les xarxes socials. “Per a molts de nosaltres —afegeixen— espais com Facebook, Twitter o Linkedin s’han integrat com un element més de la nostra quotidianitat. Vivim una vida híbrida on el món virtual i el físic s’hi barregen i es tornen indistingibles”.
L’acte compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i el Fons Social Europeu. Les persones interessades a asistir a aquest acte ho poden confirmar a l’adreça de correu electrònic palturgell@uoc.edu.

  • escutAltUrgell
  • logo_ajseudurgell còpia
  • globalLleida