Notícies

Una nova empresa, Sala i Masses Associats, s’instal·larà al CEI Balaguer

publicat per el Jul 4, 2016 a ceibalaguer

Una nova empresa, Sala i Masses Associats, s’instal·larà al CEI Balaguer
Una nova empresa, Sala i Masses Associats s’instal·larà al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Balaguer. Segons informa Ràdio Balaguer, la nova entitat posa al servei de les petites i mitjanes empreses una plataforma online de gestió de morositat. Sala i Masses permet traslladar a les PIMEs una gestió que fins ara l’havien dut a terme grans empreses o bancs.
El representant de l’entitat, Josep Maria Sala, explica de què tracta la seva iniciativa empresarial.
Sala i Masses representa un estalvi en la despesa administrativa, la interacció amb el client així com la gestió dels impagaments online. Segons Josep Maria Sala, es tracta d’un producte molt interessant i totalment nou aquí a Lleida.
L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha valorat de forma molt positiva la instal·lació d’aquesta nova empresa al CEI, un fet que, diu, pot ajudar a revitalitzar el teixit empresarial de la comarca.
Des que es va posar en marxa el Viver d’Empreses són 7 les firmes que s’hi han instal·lat.

Un grup de joves del centre Acser visita el CEI Balaguer

publicat per el Jun 16, 2016 a ceibalaguer

Un grup de joves del centre Acser visita el CEI Balaguer

Un grup de joves que estan realitzant un curs de garantia juvenil al Centre de Formació Professional Acser ha visitat el CEI Balaguer per conèixer les instal·lacions i els serveis que el centre ofereix als joves emprenedors.

El CEI Balaguer ofereix un curs de 30 hores sobre xarxes socials

publicat per el Jun 7, 2016 a ceibalaguer

El CEI Balaguer oferirà a partir del pròxim dilluns 13 de juny un curs gratuït sobre xarxes socials, que tindrà una durada de 30 hores. Les sessions es desenvoluparan els dies 13, 15, 16, 20, 22, 27, 29 i 30 de juny i 4 i 6 de juliol entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre. Les places estan limitades a 12 persones, que hauran de portar el seu propi ordinador. El curs, organitzat conjuntament amb la Fundació Coell, està dividit en història de les xarxes socials, tipologia, unitat de les xarxes socials, facebook, twitter, linkedin, youtube i instagram, entre d’altres, a més de la seguretat. Les inscripcions es poden fer a través de l’e-mail cei@balaguer.cat

La càpsula sobre xarxes socials i community manager del CEI Balaguer atrau a 44 persones

publicat per el May 18, 2016 a ceibalaguer

La càpsula sobre xarxes socials i community manager del CEI Balaguer atrau a 44 persones
Estudiants i professors de l'IES Almatà han visitat el CEI Balaguer

Estudiants i professors de l’IES Almatà han visitat el CEI Balaguer

Un total de 44 persones han assistit a la càpsula formativa sobre xarxes socials i community manager que ha ofert el CEI Balaguer. El curs ha estat impartit per Óscar Fornàs, director de Mmanagers.

Així mateix, el CEI Balaguer oferirà el pròxim 26 de maig una altra càpsula formativa, en aquest cas sobre màrqueting per a persones emprenedores i pimes, que anirà a càrrec d’Eduard Cristòbal, expert en màrqueting i professor de la Universitat de Lleida. Les inscripcions són gratuïtes u es poden fer a través de l’email cei@balaguer.cat.

D’altra banda, un grup d’una quinzena  d’alumnes i professors  de l’ IES Almatà de Balaguer van fer una visitar el CEI i van rebre informació sobre el seu funcionament i serveis.

SITCONS Associació s’incorpora al CEI de Balaguer

publicat per el Apr 4, 2016 a ceibalaguer

SITCONS Associació s’incorpora al CEI de Balaguer

L’Ajuntament de Balaguer ha signat un conveni contracte amb SITCONS Associació per a la seva incorporació al CEI de Balaguer. SITCONS és la sisena empresa d’aquest CEI i n’hi ha tres més que estan en el procés de realització de l’estudi de viabilitat empresarial. SITCONS, igual que la resta d’empreses del CEI, estarà present amb un estand a la propera edició de Fira Q de Balaguer, els dies 30 d’abril i 1 de maig. Segons Jaume Roca, responsable del CEI Balaguer, SITCONS Associació neix com a primer pas per a nodrir d’actius no només a la indústria de l’entreteniment interactiu, sinó també a la pròpia empresa SITCONS SL. És una associació que supervisarà la formació i producció en tots els seus aspectes abans de passar a la producció professional, de la qual s’encarregarà SITCONS SL, dedicada íntegrament a la venda de serveis tant de producció com assessorament en els diversos àmbits de l’entreteniment interactiu (videojocs), publicitat (anuncis premsa escrita i televisió) i simulacions (visites interactives, impressions 3D, etc.).

Els camps en què es mou SITCONS són: 1.- Creació de campanyes de publicitat en format 3D per a empreses 2.- Desenvolupament de Videojocs propis i per a empreses 3.- Realització d’entorns virtuals per a integrar en aplicacions a tercers

Acte informatiu d’Agrosolucions 2.0 al CEI de Balaguer amb la participació d’una vintena d’agricultors

publicat per el Mar 17, 2016 a ceibalaguer

Acte informatiu d’Agrosolucions 2.0 al CEI de Balaguer amb la participació d’una vintena d’agricultors

L’empresa Agrosolucions 2.0, que està allotjada al Centre d’Empreses Innovadores de l’Ajuntament de Balaguer (CEI Balaguer),  va celebrar divendres  una  sessió informativa sobre els ajuts a la competitivitat del sector agrari, que va comptar amb una destacada assitència de professionals del sector.

L’acte va tenir lloc a la sala d’actes del CEI, que està a disposició dels empresaris que hi estan ubicats.
El sector agrari ha treballat molt per a professionalitzar-se, un camí que lluny d’haver-se acabat continua sent important per a poder millorar la viabilitat de les explotacions. En aquest sentit, la línia d’ajut a la competitivitat, o més coneguda com a plans de millora, està permetent l’accés a inversions que milloren els resultats de les explotacions agràries, inversions que d’altra forma serien molt difícils o impossibles de realitzar.
Divendres a la tarda JARC i Agrosolucions 2.0 van organitzar una xerrada al CEI de Balaguer. Es va parlar dels ajuts de competitivitat, que inclouen els plans de millora i les incorporacions de joves a l’agricultura. Una vintena d’agricultors van assistir a la xerrada, molts dels quals estaven interessats en l’ajut d’incorporació.
Durant la jornada, Jordi Vidal, coordinador Tècnic de JARC, va explicar tot allò que un agricultor ha de tenir en compte alhora de sol·licitar i certificar i els compromisos que impliquen aquests ajuts. La xerrada va ser molt dinàmica i participativa, ja que es van aclarir dubtes a tots els assistents.

Més de 50 inscrits a les activitats de formació especialitzada a Almacelles, Borges Blanques i Balaguer

publicat per el May 7, 2015 a ceeilleida, ceibalaguer, ceiborgesblanques, xarxacei, xarxaceilleida

Més de 50 inscrits a les activitats de formació especialitzada a Almacelles, Borges Blanques i Balaguer

GLOBALleida en col·laboració amb els ens de promoció econòmica de la província ofereix formació per a la promoció econòmica al Territori.
Avui, a petició de l’Ajuntament d’Almacelles, s’impartirà a la Casa Clarà, la primera sessió del curs de “Tècniques de Generació d’idees de Negoci” a càrrec del Dr. Ferran Badia, Vicerector de planificació, innovació i empresa de la Universitat de Lleida.
Les següents sessions, De la idea de negoci a l’estudi de viabilitat: DEFINICIÓ DEL MODEL DE NEGOCI, a càrrec de Salvador Pifarrer, tècnic de GLOBALleida, s’impartirà el 14 de maig i a càrrec d’ Esther García, economista de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida s’impartirà la última sessió “Del pla d’empresa a LA POSADA EN MARXA els passos i els costos”.
Aquest tipus e formació relacionada en la promoció econòmica, estan dirigits a joves que es trobin en fase de formació, persones que estiguin definint el seu itinerari d’inserció laboral o persones que havent-se plantejat la possibilitat de l’autoocupació, tinguin dubtes sobre la validesa de la seva idea empresarial.
Al mateix temps, avui, els Ceis de Borges Blanques i Balaguer imparteixen una doble Capsula de Facebook per a empreses a càrrec de Xavier Roca, professor de la UdL especialista en Màrqueting i Marca personal. En total més de 50 inscrits participaran en aquestes activitats formatives.
GLOBALleida, en col·laboració amb els ens de promoció econòmica del territori, ofereix servei formatiu a tots els municipis i consells comarcals que estiguin interessats “Formació per a la promoció econòmica al Territori”, per tal de potenciar les capacitats dels participants i animar-los a crear la seva pròpia empresa, ara o en el futur, com una via d’entrada al mercat laboral.

Formació simultània a sis centres empresarials de la Xarxa de CEIS

publicat per el Mar 26, 2015 a ceeilleida, ceibalaguer, ceiborgesblanques, ceipallarsjussa, ceitarrega, ceitorrefarrera, xarxacei, xarxaceilleida

Formació simultània a sis centres empresarials de la Xarxa de CEIS

Càpsules Formatives i Dijous Emprenedors a Torrefarrera, Les Borges Blanques, Tàrrega, Lleida, Tremp i Balaguer

Última sessió dels Dijous Emprenedors a Lleida i Tremp en la qual s’han lliurat els diplomes que acrediten l’aprofitament d’aquesta formació.

Avui, a les localitats de Torrefarrera, Les Borges Blanques, Tàrrega, Lleida, Tremp i Balaguer, s’han impartit diferents sessions formatives.

A Torrefarrera una càpsula formativa sobre “L’iniciació al Coaching per valors” i a Borges Blanques d’Internacionalització, “Passos per a l’inici i prospecció de mercats”.

Per altre banda, a Lleida i Tremp ha tingut lloc la última sessió dels Dijous Emprenedors, en la qual s’ha fet entrega dels diplomes que acrediten l’aprofitament d’aquesta formació, a l’hora que a Balaguer s’impartia la segona sessió, “Marketing 2.0”.i a Tàrrega la tercera, Passos i costos per crear la teva empresa.

Amb aquest tipus de formació es vol dotar a emprenedors i empresaris dels coneixements i les tècniques bàsiques per desenvolupar projectes empresarials innovadors amb garanties d’èxit.

Aquest programa formatiu organitzat conjuntament amb GLOBALleida, s’està impartint a tot el territori a través de la la Xarxa de CEIS,. El Cei Torrefarrera, el Cei Borges Blanques, el Cei Tàrrega, el Cei Pallars Jussà i el Ceeilleida formen part de la Xarxa CEIs, dinamitzada per GLOBALleida, i que actualment compta amb 18 centres, 180 espais i més de 12.000 m2 a disposició de les persones

Segueixen les sessions dels “Dijous Emprenedors”, al Pallars Jussà, Tàrrega, Lleida i comencen a Balaguer

publicat per el Mar 23, 2015 a ceeilleida, ceibalaguer, ceipallarsjussa, ceitarrega, General, xarxacei, xarxaceilleida

Segueixen les sessions dels “Dijous Emprenedors”, al Pallars Jussà, Tàrrega, Lleida i comencen a Balaguer

Segueixen les sessions dels “Dijous Emprenedors”, al Pallars Jussà, Tàrrega, Lleida i comencen a Balaguer

Més de 100 emprenedors reben simultàniament aquesta formació especialitzada que ofereix els coneixements bàsics per a la creació d’una empresa.

Avui, a les localitats de Tremp, Tàrrega, Lleida i Balaguer, s’ha impartit a més de 100 emprenedors una nova edició del cicle dels Dijous Emprenedors, amb la que es vol dotar a emprenedors i empresaris dels coneixements i les tècniques bàsiques per desenvolupar projectes empresarials innovadors amb garanties d’èxit.

Cada centre empresarial pot escollir quatre de les set sessions que se’ls hi ofereix.

1.- Tinc una idea. I ara què?. Jose Alonso, professor UdL

2.- Marketing 2.0. Eduard Cristòbal, professor de la UdL

3.- Passos i costos per crear la teva empresa. Tècnics de la Cambra de Comerç de Lleida i la COELL..

4.- Definició del model de negoci (Mètode Canvas). Salvador Pifarré.

6.- Habilitats Comunicatives. Jordi Cabestany, coach en comunicació

7.- Desenvolupar un projecte emprenedor: de la idea a la crua realitat. Marta Granyó, investigadora en iniciativa emprenedora i professora d’ESADE.

Jose Alonso, professor UdL, Salvador Pifarré, tècnic de GLOBALleida, Ester Garcia, tècnica de la Cambra de Comerç de Lleida i Ester Pagano, tècnica de la COELL, són els responsables d’impartir avui aquesta formació.

Aquest programa formatiu de creació d’empresa “Dijous Emprenedors”, organitzat conjuntament amb GLOBALleida, s’està impartint a tot el territori a través de la Xarxa de Centres Empresarials, amb l’objectiu de donar formació especialitzada per crear amb èxit una empresa i poder contribuir a la millora professional. El Cei Pallars Jussà, el Cei Tàrrega, el Cei Balaguer i el Ceeilleida formen part de la XarxaCEIs, dinamitzada per GLOBALleida, i que actualment compta amb 18 centres, 180 espais i més de 12.000 m2 a disposició de les persones.

Lleida, 19 de març de 2015

La Xarxa de Ceis creix

publicat per el Feb 11, 2015 a ceeilleida, ceibalaguer, xarxacei, xarxaceilleida

La Xarxa de Ceis creix

Balaguer obre les portes del seu centre dedicat a l’emprenedoria i innovació, amb capacitat per allotjar a 10 empreses.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va inaugurar ahir el Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Balaguer, un espai ubicat al centre històric de la ciutat i destinat a facilitar la creació de noves empreses amb contingut innovador.

El centre de dues plantes compta amb 10 oficines destinades al lloguer per part d’emprenedors disposats a tirar endavant els seus projectes o idees de negoci. A banda, disposa d’una sala d’actes polivalent i una de reunions a la planta baixa i un espai de coworking a la primera, aquest està pensat perquè els professionals instal·lats al CEI comparteixin espai de treball, tant físic com virtual. Tots els mòduls compten amb connexió a internet, telèfon, calefacció i aire condicionat.

Els emprenedors instal·lats en el centre, a banda de gaudir de bonificacions en el lloguer durant els primers dos anys, gaudiran dels serveis que ofereix la xarxa de CEI que dinamitza GLOBALleida, ens al qual també està integrat el de Balaguer, com ara la formació i l’assessorament empresarial, entre d’altres.

El cost d’aquest equipament ha estat, aproximadament, 1.200.000 euros, finançats en un 80% a través de subvencions i un 20% d’aportació directa de l’Ajuntament. Una inversió que, segons l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, no hagués estat possible “sense l’ajuda, guiatge i plena col·laboració de la Diputació de Lleida, que de forma directa o indirecta, ha participat en un 60% del cost de l’obra”.

Així mateix, ha afirmat que l’Ajuntament “no ha acabat la feina”. “Continuarem donant contingut a l’espai i aquest serà l’embrió, el melic, d’una actuació de l’Ajuntament en favor de tots els que vulguin arriscar-se, generar riquesa i innovar”, ha assegurat.

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha indicat que, en la Catalunya actual, “hi ha dos conceptes que no podem desatendre, que són implícits en el projecte CEI: l’emprenedoria i la innovació”. I ha afegit un tercer repte, el de la internacionalització, “com una oportunitat per al desenvolupament local i territorial”.

“Les administracions i els governs podem i hem d’ajudar, però sense emprenedors i un entramat empresarial valent, decidit i amb idees, la dinamització econòmic i social del nostre i de qualsevol altre país no seria possible”, ha dit Reñé.
A l’acte també hi ha assistit la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell; el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau; el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró; i diversos regidors del consistori balaguerí i diputats provincials.

  • Balaguer Ajuntament
  • globalLleida