Accessibilitat

Accessibilitat

Internet pot ser un valuós lloc ple d’oportunitats i llibertat per un públic que pateix algun tipus de discapacitat.

El CEEI Lleida vol mostrar el seu compromís social per mitjà del la seva pàgina web eliminant el major nombre de barreres possibles perquè el seu web sigui el més accessible per a tothom.

El web també és accessible des del punt de vista de la facilitat d’ús, ja que ha estat dissenyat perquè sigui el més fàcil d’utilitzar pel màxim nombre de persones, sigui quina sigui la seva experiència, context i capacitats, per mitjà d’un disseny fàcil i clar.

El web del CEEI Lleida aconsegueix en la majoria del seus continguts les pautes d’accessibilitat de nivell 2 definides pel Web Content Accessibility Guidelines 1.0 del World Wide Web Consortium (W3C) i la normativa espanyola UNE 139803:2004 d’AENOR.

A continuació exposem una seria d’ajudes que poden ser del seu interès:

Tamany de lletra

Li domen la possibilitat de canviar la mida del text que es veu per defecte. Molts cops la forma més fàcil de modificar el text és mantenir premuda la tecla ‘Ctrl’ mentre gira la roda del ratolí, o si no es disposa de roda al ratolí per mitjà de la tecla ‘+’ o ‘-’.
Es pot fer el mateix utilitzant el menú del navegador:

 • Internet Explorer: Feu clic al menú “Veure”, escolliu l’opció de “Mida de Text” i després trieu “Més gran”. L’opció “Mitjana” restableix el text a la mida per defecte.
 • Firefox: Feu clic al menú “Visualització”, seleccioneu l’opció de “Mida del Text” i després trieu “Augmentar”. Fent els mateixos passos i escollint l’opció “Normal” tornareu a la mida de text per defecte.
 • Opera: Feu clic al menú “Veure” i escolliu “Escala”. Aquesta opció és capaç d’augmentar o disminuir la mida de pàgina tant en porcions d’un 10% com en un 150% o un 200%. Trieu el 100% per tornar a veure la mida de text per defecte.
 • Safari: Feu clic al menú “Veure” i escolliu l’opció de “Fer més gran el text”. Per tornar a la mida de text per defecte trieu l’opció de “Fer més petit el text”.

Tecles ràpides (Accesskeys)

Les tecles ràpides permeten anar directament a certes pàgines o seccions dins de la mateixa pàgina. Tecles ràpides disponibles:

 • ‘Alt’ + ‘s’ – Salta al contingut principal de la pàgina
 • ‘Alt’ + ‘0’ – Pàgina d’Accessibilitat
 • ‘Alt’ + ‘1’ – Pàgina d’Inici
 • ‘Alt’ + ‘3’ – Pàgina Mapa del Web

Veure com utilitzar les tecles ràpides al seu navegador.

Altres ajudes

 • Els usuaris que facin ús de lector de pantalla disposen d’un enllaç en la par superior del codi nomenat ‘Saltar a contingut’ que permet saltar la barra de navegació del web i anar directament a l’inici del contingut.
 • Els continguts i funcionalitats del web són accessibles via teclat per aquelles persones que no fan ús del ratolí.
 • Aquest web utilitza fulls d’estils (CSS) per controlar l’estructura i colors del web. Per tant, aquells usuaris que utilitzin els seus fulls d’estil propis podran gaudir dels continguts del web igualment.
 • Les pàgines del web funcionen igualment per aquells usuaris que tinguin el JavaScript desactivat en el seu navegador.

Per tal de poder millorar l’accessibilitat y facilitat d’ús d’aquest web, et convidem a que ens escriguis i ens facis saber el que en penses utilitzant el nostres formulari de contacte.

tira_logos2

imgres

balaguer bell-lloc urgell consell comarcal de l'alt urgell les borges paeria de cervera aran consell comarcal del pallars jussà pallars sobirà solsones centre tec forestal de catalunya Seu d'Urgell tarrega UdL aj lleida