Notícies

Com innovar aprofitant patrons d’èxit de models de negoci d’altres empreses i sectors

publicat per el Nov 3, 2016 a ceiborgesblanques

Com innovar aprofitant patrons d’èxit de models de negoci d’altres empreses i sectors

El CEI Borges oferirà el pròxim 24 de novembre la càpsula “Innovar aprofitant patrons d’èxit de models de negoci d’altres empreses i sectors”, a càrrec de Jordi Puigdellívol, Sherpa.cat. La sessió està pensada per a empresaris o responsables d’empresa amb inquietud per innovar, o bé que ho han intentat i no se n’han sortit.

La innovació és cada vegada més imprescindible, però no cal re-inventar la roda contínuament. Hi ha moltes empreses que han ideat amb èxit models
de negoci innovadors.

L’objectiu del taller és donar a conèixer patrons d’èxit en models de negoci que funcionen en empreses reals per identificar-ne bones pràctiques. I treballar col·laborativament i creativa amb altres projectes per trobar vies d’adaptar algun d’aquests patrons a cada una de les empreses. Sovint la innovació neix d’adaptar amb enginy aquestes bones pràctiques i receptes d’èxit d’uns sectors a d’altres àmbits.

La sessió tindrà lloc entre les 15 i les 17 hores al Centre d’Empreses Innovadores Borges (CEIBORGES), av. Francesc Macià, s.n. (darrera Mossos d’Esquadra). Les inscripcions, gratuïtes, es poden fer al telèfon 973 142 658 o al correu electrònic dinamitzacio@garrigues.cat

Com negociar amb la banca: 10 errors que no hem de cometre

publicat per el Oct 11, 2016 a ceiborgesblanques

Com negociar amb la banca: 10 errors que no hem de cometre

“Com negociar amb la banca: 10 errors que no hem de cometre” és la càpsula formativa que ofereix el CEI Borges el pròxim dijous 20 d’octubre, entre les 3 i les 7 de la tarda, a càrrec de Carles Morata, expert en gestió financera i patrimonial. La sessió tindrà lloc al Centre d’Empreses Innovadores Borges (CEIBORGES), Av. Francesc Macià, s.n. (darrera Mossos d’Esquadra). Les inscripcions, gratuïtes, es poden fer al telèfon 973 142 658  o a l’e-mail: dinamitzacio@garrigues.cat

Càpsula Com fer arribar el meu producte al consumidor, al CEI Borges

publicat per el Oct 7, 2016 a ceiborgesblanques

Càpsula Com fer arribar el meu producte al consumidor, al CEI Borges

“Com fer arribar el meu producte al consumidor” ha estat  el títol de la  sessió formativa que ha ofert el CEI Borges Blanques, a càrrec d’ Eduard Cristóbal en la que s’han donat a conèixer  les eines bàsiques per dur a terme la seva política de distribució, centrant-se en exposar les diferents alternatives per fer arribar el producte o servei al nostre client, explicant les diferents estratègies de distribució al voltant de la longitud, cobertura i multiplicitat sense oblidar les noves tendències en aquest camp.

Càpsula al CEI Borges Blanques: “Com fer arribar el meu producte al consumidor”

publicat per el Sep 16, 2016 a ceiborgesblanques

Càpsula al CEI Borges Blanques: “Com fer arribar el meu producte al consumidor”

El CEI Borges Blanques oferirà el dijous 6 d’octubre la càpsula “Com fer arribar el meu producte al consumidor”, que anirà a càrrec d’Eduard Cristóbal, expert en màrqueting i professor de la UdL. La càpsula té com a objectiu donar les eines bàsiques als emprenedors i empresaris per dur a terme la política de distribució. Se centra en exposar les diferents alternatives per fer arribar el producte o servei al nostre client. També s’explicarà les diferents estratègies de distribució al voltant de la longitud, cobertura i multiplicitat sense oblidar les noves tendències en aquest camp. La sessió tindrà lloc entre les 15 i les 17 hores al Centre d’Empreses Innovadores Borges (CEIBORGES), av. Francesc Macià, s.n. (darrera Mossos d’Esquadra). Les inscripcions, gratuïtes, es poden fer al telèfon 973 142 658 o al correu electrònic dinamitzacio@garrigues.cat

El CEI Borges inscriu 80 persones entre la desena de càpsules formatives impartides en el primer semestre de 2016

publicat per el Jun 30, 2016 a ceiborgesblanques

El CEI Borges inscriu 80 persones entre la desena de càpsules formatives impartides en el primer semestre de 2016

Una vuitantena de persones han assistit en la desena de càpsules formatives que la ofert el CEI Les Borges Blanques durant aquest primer semestre de 2016. Les temàtiques que ha ofert en aquests sis mesos ha estat com exportar a través d’Amazon, que es va dividir en dues sessions; com millorar la rendibilitat d’un comerç, gamificació, Mailchimp-Mdirector, gestió de la morositat a les empreses, cotització dels autònoms, gestió eficaç del temps, contractes bancaris i finances per a emprenedors.

Per a després de l’estiu el CEI Borges ja té programades altres càpsules formatives: “Com fer arribar el meu producte al consumidor”, a càrrec d’Eduard Cristòbal, expert en màrqueting i professor de la Universitat de Lleida, que sòferirà el 10 d’octubre; “Com negociar amb la banca: 10 errors que no hem de cometre”, impartit per Carles Morata, expert en gestió financera i patrimonial, previst pel 20 d’octubre, i “Innovar aprofitant patrons d’èxit de models de negoci d’altres empreses i sectors”, a càrrec de Jordi Puigdellívol, Sherpa.cat, fixat pel 24 de novembre.

.

.

Càpsula formativa sobre Mailchimp-MDirector al CEI Borges

publicat per el Apr 8, 2016 a ceiborgesblanques

Càpsula formativa sobre Mailchimp-MDirector al CEI Borges

El CEI Borges ha acollit aquest dijous 7 d’abril la càpsula formativa sobre Mailchimp-MDirector, impartit per l’expert en e-mail Màrqueting Digital, Àngel Fulquet.

Presenten una aplicació de contactes per a mòbils a nivell mundial creada al CEI de les Borges

publicat per el Sep 9, 2015 a ceeilleida, ceiborgesblanques, xarxacei, xarxaceilleida

Presenten una aplicació de contactes per a mòbils a nivell mundial creada al CEI de les Borges

El Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de les Borges Blanques, ha acollit aquest dimecres la presentació del llançament mundial de Shikoba App, una aplicació de contactes basada en la proximitat, que presenta un nou escàner amb el qual es podrà conèixer i contactar als altres usuaris registrats que estiguin a l’abast de la vista, en qualsevol espai a l’aire lliure.

Segons ha explicat el CEO de l’empresa, Ivan Uroz, l’aplicació, creada i desenvolupada al CEI de la capital de les Garrigues per la start-up donlove slu, presenta un revolucionari escàner de proximitat, radar de posició i imatge en 3D, amb un disseny atractiu i una interfície molt funcional, que ofereix una experiència completament nova en comparació amb les aplicacions existents.

Així, Uroz ha recalcat que enfocant el mòbil al voltant de l’usuari i amb un sol toc s’obren els perfils dels altres membres de Shikoba detectats en un radi de 100 metres i en realitat augmentada, als que se’ls pot enviar un m’agrada in situ, una sol·licitud de xat o una invitació a un cafè, pel que permet trencar el gel i conèixer aquella persona desitjada, ja sigui a la platja, al bar, al carrer o a la discoteca, entre altres llocs.

Ivan Uroz també ha exposat que l’aplicació permet navegar amb el radar de posició i conèixer usuaris del perfil fins a 500 km de la ubicació, en qualsevol lloc del món. Segons el responsable del projecte, una altra de les diferències amb la competència és que tot el servei és gratuït per a enviar 50 m’agrades, fer un contacte de xat i una invitació a cafè al dia, amb opció de modalitat de pagament premium per a enviaments de m’agrades, sol·licituds de xat i invitacions a cafès il·limitades, al millor preu de mercat. A més, com a promoció de llançament, Shikoba App convida a una setmana de servei Premium a tots els usuaris que es registrin aquests dies. Uroz també ha donat a conèixer que properament, quan ja tinguin un volum suficient d’usuaris, pretenen organitzar festes Shikoba a tot el món, per tal de fomentar els contactes entre les persones inscrites al servei.

D’altra banda, el director general de l’empresa, Ricard Rico, ha explicat que Shikoba App neix de la start-up donlove slu, i el seu fundador i un grup d’amics, s’han plantejat crear una gran empresa amb ànima i esperit social, a més de fomentar el respecte, la igualtat i productivitat en el lloc de treball, mitjançant l’ús d’un sistema de treball horitzontal, en harmonia amb la vida personal. Actualment ja donen feina a 5 persones i tenen 2 becaris en plantilla.

A més, Rico també ha informat que Shikoba invertirà el 20% dels beneficis anuals obtinguts en projectes socials, especialment en la investigació de malalties minoritàries com la Síndrome de Dravet, per trobar el seu cura definitiva.

L’aplicació està disponible en Català, Castellà i Anglès, i molt aviat ho estarà en vuit idiomes més. Per a més informació es pot visitar www.shikoba-app.com, contactar a contact@shikoba-app.com o descarregar Shikoba App per a Android a Google Play Store, i pròximament també estarà disponible en versions IOS i PC.

GLOBALleida ha presentat un pla estratègic pel futur del sector de l’oli a Lleida

publicat per el Jul 15, 2015 a ceeilleida, ceiborgesblanques, xarxacei, xarxaceilleida

GLOBALleida ha presentat un pla estratègic pel futur del sector de l’oli a Lleida

El pla destaca les principals tendències i canvis en el negoci que afecten a la seva competitivitat i contempla el desenvolupament d’un clúster de l’oli, amb l’objectiu de dinamitzar i reforçar les empreses d’aquest sector.
Amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i els Fons Socials Europeus (FSE), GLOBALleida ha presentat, avui, a les instal·lacions del Cei de Les Borges Blanques, el primer document estratègic pel sector de l’oli a Lleida, sota el títol “Estudi de Diagnosi i Propostes per la Millora de la Competitivitat del Sector Oleícola a la Província de Lleida”, en el que es destaquen les principals tendències i canvis en el negoci que afecten a la seva competitivitat.
Davant d’una cinquantena de representats de les principals empreses relacionades d’aquest sector, s’han presentat les conclusions per poder definir un pla d’actuacions que permeti dinamitzar el sector i reforçar la posició competitiva de les empreses que en formen part, i s’ha defensat el paper dels clústers en la cohesió dels sistemes productius.
L’estudi que s’ha presentat avui, s’ha fet a partir d’una mostra de 35 empreses, d’un total de 90 relacionades en aquest sector, a partir de les que s’ha desgranat detingudament el resultat de l’anàlisi centrat en la producció, fabricació o la distribució de l’oli.
En la primera fase d’aquest estudi, s’ha obtingut una fotografia detallada del sector de l’oli en el seu conjunt, i s’han pogut identificar, els principals reptes estratègics comuns i per segments de negoci de les empreses.
Així, l’estudi recull que les 90 empreses lleidatanes relacionades en el sector oleícola, facturen 525M€ i comercialitzen 136,4 mil Tones d’oli. S’han considerat dades com, la concentració del teixit empresarial d’aquest sector a les Garrigues, Segrià sud, l’Urgell i la Noguera, repartides en un 60% en cooperatives i en un 40% en empreses privades.
També es recull que l’oli a granel representa entre el 65% i 70% del volum comercialitzat a grans envasadores (marquistes o no), com també en forma d’ingredient per industries multinacionals alimentaries, i que l’oli envasat, que es ven amb marca pròpia, representa entre un 35% i un 40%, destacant dos models de comercialització: per un costat un grupet d’una quinzena d’empreses amb un posicionament gourmet i un alt nivell d’internacionalització i per altre una majoria de cooperatives i molins privats que tenen un posicionament i model de vendes artesanal i que venen de manera molt local a Lleida
L’estudi detecta algunes grans empreses líders en el territori com són Borges, Euroaliment o Nortoliva, entre d’altres i la proliferació de petites empreses amb estratègies diferencials. També s’ha detectat que Lleida és líder a Catalunya en producció d’oli ecològic i que en un radi de 150Km s’aglutina més del 90% de la producció de l’oli de Catalunya o que Lleida actualment exporta el 52% d’oli del total de Catalunya.
També es desprèn que el sector es divideix en 5 segments d’activitats segons la tipologia d’empresa: Gran Consum, Subproductes, Maquila (empreses processadores subcontratades) , Top Gourmet i Gourmet/Artesà.
Davant del resultats d’aquest estudi es plantegen diversos reptes per les empreses d’aquest sector:
1.- Ser capaços d’embassar més part de la producció en marca pròpia.
2.- Obrir nous nínxols de mercat com la producció de l’oli ecològic/biodinàmic que en països com Alemanya, USA i Japó són una opció en creixement. Lleida ja concentra el major volum de producció d’oli ecològic de Catalunya i podria destacar en aquest posicionament.
3.-Potenciar la presencia en el sector gourmet i focalitzar els esforços en la comercialització i no només en la producció.
4.-Les empreses que es dediquin a la comercialització de l’oli a granel, han d’intentar reduir costos de producció i modernitzar-se per conèixer els criteris de compra dels client més enllà del preu, si volen ser competitives
En el decurs de la presentació d’aquest estudi, els assistents també han pogut validar i debatre les principals conclusions que es deriven pel sector, i constatar la importància que suposa per ells conèixer l’estratègia d’èxit o de futur en aquest negoci i treballar en un pla d’acció comú, adaptat a la realitat de les empreses i agents del sector de l’oli de Lleida obtenint una visió de futur de clúster.
Des de GLOBALleida, es planteja la importància de treballar la política de clústers, i es va determinar elaborar un mapeig de les potencialitats dels diferents sectors del territori, amb el que es van poder identificar els principals sectors punters com: el porcí, el fructícola, el sector de l’oli, el del vi, el gourmet i els esports d’aventura.

L’alcalde de Les Borges Blanques, Enric Mir, acompanyat del conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents i presentar l’acte per donar a conèixer les conclusions d’aquest estudi.

Més de 50 inscrits a les activitats de formació especialitzada a Almacelles, Borges Blanques i Balaguer

publicat per el May 7, 2015 a ceeilleida, ceibalaguer, ceiborgesblanques, xarxacei, xarxaceilleida

Més de 50 inscrits a les activitats de formació especialitzada a Almacelles, Borges Blanques i Balaguer

GLOBALleida en col·laboració amb els ens de promoció econòmica de la província ofereix formació per a la promoció econòmica al Territori.
Avui, a petició de l’Ajuntament d’Almacelles, s’impartirà a la Casa Clarà, la primera sessió del curs de “Tècniques de Generació d’idees de Negoci” a càrrec del Dr. Ferran Badia, Vicerector de planificació, innovació i empresa de la Universitat de Lleida.
Les següents sessions, De la idea de negoci a l’estudi de viabilitat: DEFINICIÓ DEL MODEL DE NEGOCI, a càrrec de Salvador Pifarrer, tècnic de GLOBALleida, s’impartirà el 14 de maig i a càrrec d’ Esther García, economista de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida s’impartirà la última sessió “Del pla d’empresa a LA POSADA EN MARXA els passos i els costos”.
Aquest tipus e formació relacionada en la promoció econòmica, estan dirigits a joves que es trobin en fase de formació, persones que estiguin definint el seu itinerari d’inserció laboral o persones que havent-se plantejat la possibilitat de l’autoocupació, tinguin dubtes sobre la validesa de la seva idea empresarial.
Al mateix temps, avui, els Ceis de Borges Blanques i Balaguer imparteixen una doble Capsula de Facebook per a empreses a càrrec de Xavier Roca, professor de la UdL especialista en Màrqueting i Marca personal. En total més de 50 inscrits participaran en aquestes activitats formatives.
GLOBALleida, en col·laboració amb els ens de promoció econòmica del territori, ofereix servei formatiu a tots els municipis i consells comarcals que estiguin interessats “Formació per a la promoció econòmica al Territori”, per tal de potenciar les capacitats dels participants i animar-los a crear la seva pròpia empresa, ara o en el futur, com una via d’entrada al mercat laboral.

Formació simultània a sis centres empresarials de la Xarxa de CEIS

publicat per el Mar 26, 2015 a ceeilleida, ceibalaguer, ceiborgesblanques, ceipallarsjussa, ceitarrega, ceitorrefarrera, xarxacei, xarxaceilleida

Formació simultània a sis centres empresarials de la Xarxa de CEIS

Càpsules Formatives i Dijous Emprenedors a Torrefarrera, Les Borges Blanques, Tàrrega, Lleida, Tremp i Balaguer

Última sessió dels Dijous Emprenedors a Lleida i Tremp en la qual s’han lliurat els diplomes que acrediten l’aprofitament d’aquesta formació.

Avui, a les localitats de Torrefarrera, Les Borges Blanques, Tàrrega, Lleida, Tremp i Balaguer, s’han impartit diferents sessions formatives.

A Torrefarrera una càpsula formativa sobre “L’iniciació al Coaching per valors” i a Borges Blanques d’Internacionalització, “Passos per a l’inici i prospecció de mercats”.

Per altre banda, a Lleida i Tremp ha tingut lloc la última sessió dels Dijous Emprenedors, en la qual s’ha fet entrega dels diplomes que acrediten l’aprofitament d’aquesta formació, a l’hora que a Balaguer s’impartia la segona sessió, “Marketing 2.0”.i a Tàrrega la tercera, Passos i costos per crear la teva empresa.

Amb aquest tipus de formació es vol dotar a emprenedors i empresaris dels coneixements i les tècniques bàsiques per desenvolupar projectes empresarials innovadors amb garanties d’èxit.

Aquest programa formatiu organitzat conjuntament amb GLOBALleida, s’està impartint a tot el territori a través de la la Xarxa de CEIS,. El Cei Torrefarrera, el Cei Borges Blanques, el Cei Tàrrega, el Cei Pallars Jussà i el Ceeilleida formen part de la Xarxa CEIs, dinamitzada per GLOBALleida, i que actualment compta amb 18 centres, 180 espais i més de 12.000 m2 a disposició de les persones

  • aj_borges
  • globalLleida