Notícies

“Com millorar la rendibilitat del meu comerç?”, al CEI Pallars Jussà

publicat per el Nov 15, 2016 a ceipallarsjussa

“Com millorar la rendibilitat del meu comerç?”, al CEI Pallars Jussà

El CEI Pallars Jussà oferirà el dijous 1 de desembre la càpsula formativa “Com millorar la rendibilitat del meu comerç?”, que anirà a càrrec d’Esther Garcia, tècnica de la Cambra de Comerç de Lleida. La càpsula té com a finalitat ajudar a l’empresa comercial a reflexionar sobre la seva estratègia de negoci i proporcionar eines de millora que suposin un increment de la rendibilitat. La sessió tindrà lloc de 15:30 a 17:30 hores al Centre de visitants. Epicentre. Passeig del Vall, 13 de Tremp. Les inscripcions, gratuïtes, es poden fer al telèfon 973 652 103 o a cei@pallarsjussa.cat

Càpsula formativa “Les claus del Lideratge”, al CEI Pallars Jussà

publicat per el Oct 13, 2016 a ceeilleida, ceipallarsjussa, xarxacei

Càpsula formativa “Les claus del Lideratge”, al CEI Pallars Jussà

“Les claus del Lideratge” és el nom de la càpsula formativa que el CEI Pallars Jussà oferirà el dijous 3 de novembre, i que anirà a càrrec de Rubén Rosell, mentor-coach expert el lideratge educatiu. Un dels missatges clau que vol donar és:  ”Al teu objectiu no s’hi arriba superant als demés, sinó superan-te a tu mateix”. Tindrà lloc de 16:30 a les 20:30 al Centre de visitants. Epicentre. Passeig del Vall, 13 de Tremp. Les inscripcions, gratuïtes, es poden fer al telèfon 973 652 103 o a cei@pallarsjussa.cat

“Els 10 errors més plausibles en la gestió d’un petit negoci”, al CEI Pallars Jussà

publicat per el Oct 7, 2016 a ceipallarsjussa

“Els 10 errors més plausibles en la gestió d’un petit negoci”, al CEI Pallars Jussà

El CEI Pallars Jussà s’ha impartit la càpsula  “Els 10 errors més plausibles en la gestió d’un petit negoci”, a càrrec de Jordi Mitjans, que tenia com a finalitat adquirir una cultura del fracàs en clau positiva i constructiva, conèixer errors comuns i importants en el procés de creació d’un negoci a partir de casos reals i reflexionar i aportar eines per evitar-los o solucionar-los. La càpsula va acollir una quinzena de persones.

Innovadora empresa de gestió de projectes amb Drons s’instal.la al CEI Pallars Jussà

publicat per el Jul 26, 2016 a ceipallarsjussa

Innovadora empresa de gestió de projectes amb Drons s’instal.la al CEI Pallars Jussà

Aquest mes de juliol l’empresa Pallarsdrone s’ha instal·lat al Centre d’Empreses Innovadores del Pallars Jussà a través de la que s’ofereixen serveis de disseny de projectes aeroespacials i drons per a empreses i a tot tipus de clients. D’igual forma ofereix assessorament en marketing, conferències, desenvolupament de negoci, així com traduccions tècniques d’ enginyeria i formació especialitzada en drons a Universitats, escoles i programes d’ emprenedors. Laura Samsó Pericon, Enginyera Tècnica en Telecomunicacions (Bachelor d’ Electrònica) i Màster en Ciència i Tecnologia Aeroespacial, fundadora de Pallarsdrone està especialitzada a dissenyar projectes aeroespacials i drons per a empreses i agències internacionals, i participa en els grups de regulatoria nacionals e internacionals, entre ells JARUS i a més és membre de AERPAS i col.labora en el nou grup d’ AENOR dedicat als drons. El Dron, vehicle aeri no tripulat o Remote Piloted Aircraft (RPA) pot oferir serveis molt útils en diferents àmbits; medi ambient, construcció, mobilitat i trànsit, topografia, emergències naturals i un llarg etcètera. Molt especialment i a la comarca del Pallars Jussà, aquesta tecnologia és aplicable a l’agricultura i ramaderia on permet ser més eficient en la gestió de les explotacions. També en el món de la geologia l’ús d’aquest tipus de tecnologia pot facilitar encara més la gestió i divulgació d’aquest recurs extraordinari de la comarca. En l’actualitat el CEI Pallars Jussà compta amb dos centres oberts, l’un a les instal·lacions de l’edifici CITA i l’altre a l’Ajuntament de Talarn que forma part de la Xarxa CEI que dinamitza GLOBALleida. Els dos centres allotgen un total de 8 empreses de diferents sectors de serveis. Des del CEI Pallars Jussà, “Unim persones per dinamitzar l’economia”.

Reñé inaugura la Planta de biomassa de l’Hospital Comarcal del Pallars implantada per Imartec Energia

publicat per el Jul 6, 2016 a ceipallarsjussa

Reñé inaugura la Planta de biomassa de l’Hospital Comarcal del Pallars implantada per Imartec Energia

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dimarts la Planta de biomassa de l’Hospital Comarcal del Pallars, que permetrà reduir el cost energètic del centre sanitari entre un 10 i un 20%.

A l’acte també han assistit l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, i el director de Gestió de Serveis Sanitaris, Jaume Capdevila.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que l’aposta de la institució per l’ús de la biomassa no és un fet aïllat i ha anunciat que les comarques del Pirineu, a través de la Diputació de Lleida, han presentat de forma conjunta un projecte a l’Eix 4 dels ajuts FEDER per obtenir recursos comunitaris per la instal·lació de calderes de biomassa a diferents municipis.

L’objectiu és generar un cercle tancat que comenci amb la neteja dels boscos mitjançant la contractació de personal per obtenir biomassa forestal que serveixi de combustible a diferents equipaments de les comarques lleidatanes.

“Es tracta d’obtenir una major eficiència energètica, minimitzar l’ús de combustibles fòssils i utilitzar elements propis del territori, com és la gestió forestal”, ha indicat Reñé.

El president de la Diputació de Lleida també ha destacat la gran col·laboració existent entre el Departament de Salut, la Diputació i Gestió de Serveis Sanitaris en aquest i altres projectes que volen garantir la qualitat dels serveis sanitaris a tots els municipis.

El nou equipament instal·lat millorarà l’eficiència energètica de l’edifici de l’Hospital Comarcal del Pallars gràcies a la producció d’aigua calenta sanitària i per a calefacció mitjançant la biomassa forestal, la qual cosa suposarà un estalvi econòmic de 50.000 euros anuals, tal i com ha explicat Marc Saló, gerent de l’empresa Imartec Energia.

A més, millorarà la qualitat de la massa forestal de l’entorn i reduirà el risc d’incendis, crearà llocs de treball vinculats al sector forestal, disminuirà l’impacte ambiental de les emissions d’efecte hivernacle, així com la dependència energètica de l’exterior i maximitzarà les conversions i la gestió integral del territori.

La Planta de biomassa instal·lada compta amb una caldera de 800 kw, de rendiment superior al 90% amb tres dipòsits d’inèrcia de 3.000 litres. L’equipament està format per una sitja i una sala de calderes amb tecnologia 3.0 que permet el control a distància.

Per la seva part, l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha explicat que l’Ajuntament ha cedit l’espai per instal·lar aquest equipament, que suposa un pas important en l’estalvi energètic i la modernització de l’hospital. L’alcalde de Tremp ha afegit que la intenció és que aquest sigui un primer model que es pugui estendre i implantar a tota la comarca.

Fins ara, el centre sanitari tenia instal·lat un sistema de generació de calor destinat a la calefacció i l’aigua calenta a través de dues calderes de gasoil. Amb la nova instal·lació, aquestes calderes es mantindran com a equipament complementari o d’emergència en cas de necessitat.

El director de Gestió de Serveis Sanitaris, Jaume Capdevila, ha explicat que a partir d’ara l’Hospital Comarcal del Pallars “serà més sostenible i menys contaminant amb un estalvi de fins a 500.000 euros en 8 o 9 anys en gasoil”. Capdevila ha afegit que el centre hospitalari ja s’ha convertit en un referent per a altres equipaments.

La Diputació de Lleida treballa amb diferents accions per afavorir un marc favorable per a la implementació de mesures d’eficàcia i eficiència energètica, i promocionar l’ús de la biomassa generada per la gestió dels boscos de titularitat municipal. Una d’elles és la concessió de subvencions als ajuntaments de la demarcació de Lleida que formen part del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per elaborar un Pla d’Acció d’Energia Sostenible que millori l’eficiència energètica i l’estalvi econòmic.

GLOBALleida ha organitzat la 4ª trobada de tècnics de promoció econòmica del territori a Sort

publicat per el Apr 9, 2015 a ceeilleida, ceicervera, ceipallarsjussa, ceitarrega, xarxacei, xarxaceilleida

GLOBALleida ha organitzat la 4ª trobada de tècnics de  promoció econòmica del territori a Sort

Celebrada al Cei Pallars Sobirà, els dies 9 i 10 d’abril amb la participació d’una trentena de tècnics de l’àrea de promoció econòmica.
Paral·lelament més de 125 emprenedors ha participat en activitats formatives a Tàrrega, Pallars Jussà i Cervera.
La trobada ha reunit durant dos dies als tècnics de diversos centres de la Xarxa de Centres d’empreses Innovadores i ens de promoció econòmica en una jornada que ha tingut lloc a les instal·lacions del Cei Pallars Sobirà per estar en contacte, formar-se i compartir experiències, amb l’objectiu d’unificar criteris de gestió i fomentar el treball en xarxa.
Per tal de continuar amb el procés de millora de les darreres tècniques en assessorament a emprenedors/es, d’aquests centres. La trobada s’ha centrat en conèixer les eines necessàries per desenvolupar la creativitat dels emprenedors obtenint noves solucions, motivació d’equips humans, concepció d’alternatives i innovació en tots els àmbits d’actuació de l’activitat.
Desenvolupar plans de millora a cada centre, basats en el coneixement dels problemes i de les pràctiques més exitoses per posar-los en funcionament a la resta de centres.
En el decurs de la jornada, els tècnics han participat en la sessió formativa de Creativitat, a càrrec de Ferran Badia, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Lleida.
GLOBALleida posa a disposició dels centres empresarials i ens de promoció econòmica del territori les eines per donar suport a les persones emprenedores com són l’assessorament, les rondes de finançament, la Societat de capital Risc, la plataforma per a l’ocupació, el Micro CV, l’eina web de gestió d’inscripcions i la gestió de la comunicació de la xarxa, entre d’altres, han estat algunes de les principals activitats de la jornada.
Paral·lelament les activitats de formació a la Xarxa de CEIs del territori ha seguit funcionant, amb els Dijous Emprenedors als Centres d’empreses innovadores de Tàrrega i Pallars Jussà i una Càpsula Formativa a Cervera sobre el Mètode SIC amb més de 70 participants
El president del Consell Comarcal del Palars Sobirà i alcalde de Sort, Llàtzer Síbis, el vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices i el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, ha estat els encarregats de donar la benvinguda als tècnics del territori i acompanyar-los en el decurs de la jornada
En l’acte de presentació de la jornada, el president del Consell Comarcal del Palars Sobirà i alcalde de Sort ha insistit en la necessitat de “posar en comú experiències i sumar esforços” en pro del bon funcionament d’aquests centres. “S’han de compartir experiències per poder rellançar l’activitat econòmica del país”.
El vicepresident tercer de la Diputació i director del Patronat de Promoció Econòmica ha destacat que és molt positiu que els tècnics dels diversos centres estiguin en contacte, es formin i comparteixin experiències, així mateix ha felicitat a les administracions perquè, “s’han pres molt seriosament la posada en marxa i viabilitat d’aquests centres”. I ha subratllat que l’objectiu, és “que siguin d’abast comarcal i que, per tant, es doni entrada i suport a totes les iniciatives empresarials de la comarca”.
El conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, ha agraït el recolzament de les institucions que constitueixen el consorci GLOBALleida, i el treball en equip dels ajuntaments i Consells Comarcals, amb els que s’està aconseguint millors resultats en totes les àrees de l’emprenedoria, treballant polítiques conjuntes per tal de poder aconseguir la creació d’entorns i projectes estratègics com (la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores de Lleida, els programes de formació especialitzada o la facilitació de la consolidació i internacionalització entre d’altres) que faciliten l’activitat econòmica, la dinamització del mercat laboral i l’atracció i retenció de talent a Lleida.

Formació simultània a sis centres empresarials de la Xarxa de CEIS

publicat per el Mar 26, 2015 a ceeilleida, ceibalaguer, ceiborgesblanques, ceipallarsjussa, ceitarrega, ceitorrefarrera, xarxacei, xarxaceilleida

Formació simultània a sis centres empresarials de la Xarxa de CEIS

Càpsules Formatives i Dijous Emprenedors a Torrefarrera, Les Borges Blanques, Tàrrega, Lleida, Tremp i Balaguer

Última sessió dels Dijous Emprenedors a Lleida i Tremp en la qual s’han lliurat els diplomes que acrediten l’aprofitament d’aquesta formació.

Avui, a les localitats de Torrefarrera, Les Borges Blanques, Tàrrega, Lleida, Tremp i Balaguer, s’han impartit diferents sessions formatives.

A Torrefarrera una càpsula formativa sobre “L’iniciació al Coaching per valors” i a Borges Blanques d’Internacionalització, “Passos per a l’inici i prospecció de mercats”.

Per altre banda, a Lleida i Tremp ha tingut lloc la última sessió dels Dijous Emprenedors, en la qual s’ha fet entrega dels diplomes que acrediten l’aprofitament d’aquesta formació, a l’hora que a Balaguer s’impartia la segona sessió, “Marketing 2.0”.i a Tàrrega la tercera, Passos i costos per crear la teva empresa.

Amb aquest tipus de formació es vol dotar a emprenedors i empresaris dels coneixements i les tècniques bàsiques per desenvolupar projectes empresarials innovadors amb garanties d’èxit.

Aquest programa formatiu organitzat conjuntament amb GLOBALleida, s’està impartint a tot el territori a través de la la Xarxa de CEIS,. El Cei Torrefarrera, el Cei Borges Blanques, el Cei Tàrrega, el Cei Pallars Jussà i el Ceeilleida formen part de la Xarxa CEIs, dinamitzada per GLOBALleida, i que actualment compta amb 18 centres, 180 espais i més de 12.000 m2 a disposició de les persones

Segueixen les sessions dels “Dijous Emprenedors”, al Pallars Jussà, Tàrrega, Lleida i comencen a Balaguer

publicat per el Mar 23, 2015 a ceeilleida, ceibalaguer, ceipallarsjussa, ceitarrega, General, xarxacei, xarxaceilleida

Segueixen les sessions dels “Dijous Emprenedors”, al Pallars Jussà, Tàrrega, Lleida i comencen a Balaguer

Segueixen les sessions dels “Dijous Emprenedors”, al Pallars Jussà, Tàrrega, Lleida i comencen a Balaguer

Més de 100 emprenedors reben simultàniament aquesta formació especialitzada que ofereix els coneixements bàsics per a la creació d’una empresa.

Avui, a les localitats de Tremp, Tàrrega, Lleida i Balaguer, s’ha impartit a més de 100 emprenedors una nova edició del cicle dels Dijous Emprenedors, amb la que es vol dotar a emprenedors i empresaris dels coneixements i les tècniques bàsiques per desenvolupar projectes empresarials innovadors amb garanties d’èxit.

Cada centre empresarial pot escollir quatre de les set sessions que se’ls hi ofereix.

1.- Tinc una idea. I ara què?. Jose Alonso, professor UdL

2.- Marketing 2.0. Eduard Cristòbal, professor de la UdL

3.- Passos i costos per crear la teva empresa. Tècnics de la Cambra de Comerç de Lleida i la COELL..

4.- Definició del model de negoci (Mètode Canvas). Salvador Pifarré.

6.- Habilitats Comunicatives. Jordi Cabestany, coach en comunicació

7.- Desenvolupar un projecte emprenedor: de la idea a la crua realitat. Marta Granyó, investigadora en iniciativa emprenedora i professora d’ESADE.

Jose Alonso, professor UdL, Salvador Pifarré, tècnic de GLOBALleida, Ester Garcia, tècnica de la Cambra de Comerç de Lleida i Ester Pagano, tècnica de la COELL, són els responsables d’impartir avui aquesta formació.

Aquest programa formatiu de creació d’empresa “Dijous Emprenedors”, organitzat conjuntament amb GLOBALleida, s’està impartint a tot el territori a través de la Xarxa de Centres Empresarials, amb l’objectiu de donar formació especialitzada per crear amb èxit una empresa i poder contribuir a la millora professional. El Cei Pallars Jussà, el Cei Tàrrega, el Cei Balaguer i el Ceeilleida formen part de la XarxaCEIs, dinamitzada per GLOBALleida, i que actualment compta amb 18 centres, 180 espais i més de 12.000 m2 a disposició de les persones.

Lleida, 19 de març de 2015

Lleida i Tremp van acollir a més de 50 alumnes per formar-los amb els coneixements bàsics per a la creació d’una empresa

publicat per el Mar 6, 2015 a ceeilleida, ceipallarsjussa, General, xarxacei, xarxaceilleida

Lleida i Tremp van acollir a més de 50 alumnes per formar-los amb els coneixements bàsics per a la creació d’una empresa

Lleida i Tremp van acollir a més de 50 alumnes per formar-los amb els coneixements bàsics per a la creació d’una empresa.

Ahir, en la localitat de Lleida i Tremp va començar una nova edició dels Dijous Emprenedors amb la que es vol dotar a emprenedors i empresaris dels coneixements i les tècniques bàsiques per a desenvolupar projectes empresarials innovadors amb garanties d’èxit.

Cada centre empresarial pot escollir quatre sessions de les set que se’ls hi ofereix.

.1.- Tinc una idea. I ara què?. Jose Alonso, professor UdL

2.- Marketing 2.0. Eduard Cristòbal, professor de la UdL

3.- Passos i costos per crear la teva empresa. Tècnics de la Cambra de Comerç de Lleida i la COELL..

4.- Definició del model de negoci (Mètode Canvas). Salvador Pifarré.

6.- Habilitats Comunicatives. Jordi Cabestany, coach en comunicació

7.- Desenvolupar un projecte emprenedor: de la idea a la crua realitat realitat. Marta Granyó, investigadora en iniciativa emprenedora i professora d’ESADE.

Aquest programa formatiu de creació d’empresa “Dijous Emprenedors”, organitzat conjuntament amb GLOBALleida, s’està impartit a tot el territori a través de la Xarxa de Centres Empresarials, amb l’objectiu de donar formació especialitzada per crear amb èxit una empresa i poder contribuir a la millora professional. El Ceeilleida i el Cei Pallars Jussà, formen part de la Xarxaceilleida, que dinamitza GLOBALleida, que actualment compta amb 18 centres, 180 espais i més de 12.000 m2 a disposició de les persones.

Presentació del programa Rural 100 al Pallars Jussà i Pallars Sobirà

publicat per el Sep 24, 2014 a ceipallarsjussa, ceipallarssobira, General, xarxacei, xarxaceilleida

Presentació del programa Rural 100 al Pallars Jussà i Pallars Sobirà

Avui s’ha presentat a l’auditori de l’Epicentre de Tremp (passeig del Vall 13), la segona edició del programa Rural 100, que està previst desenvolupar al Pallars Jussà i Pallars Sobirà. També es va presentar a les Garrigues el passat mes de juliol i pròximament es presentarà al Segrià, per tal de dinamitzar la economia al territori. Rural 100, és un programa de formació i acompanyament integral que pretén ajudar als emprenedors a iniciar empreses o obrir noves línies als seus negocis, transformant el model tradicional de l’economia rural cap a un nou model que es basi en la innovació, la creativitat i la sostenibilitat del territori En el decurs de la presentació s’ha explicat en què consisteix el programa i s’han resolt els dubtes plantejats pels interessats i tot seguit ha tingut lloc una sessió de treball sota el títol, “LA PROACTIVITAT, ACTITUD CLAU DE L’EMPRENEDOR” a càrrec de l’Ainhoa Berganza, Coaching, training & consulting en Inti Training & Coaching. Les persones emprenedores que s’inscriguin al programa treballaran, de la mà de l’equip del CEDRICAT, per al disseny i posada en funcionament del seu model de negoci. La formació es rep en forma de seminaris i l’acompanyament mitjançant tutories on es farà un seguiment del projecte i es donarà suport estratègic. El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach i el diputat Xavier Pont han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents i encoratjar-los a participar en aquest programa. Joan Ubach, ha destacat el valor d’aquest programa que enfoca els seus objectius en el producte final i no en la formació intensiva dels emprenedors i el diputat Xavier Pont, en representació de la Diputació de Lleida, ha incidit en la importància de l’acompanyament institucional a les empreses.

  • escutJussa
  • globalLleida