Notícies

93 persones participen en el primer semestre de 2016 en les càpsules formatives del CEI Pallars Sobirà

publicat per el Jun 30, 2016 a ceipallarssobira

93 persones participen en el primer semestre de 2016 en les càpsules formatives del CEI Pallars Sobirà

Un total de 93 persones han participat en les sessions formatives que s’han portat a terme al CEI Pallars Sobirà durant aquest primer semestre de 2016. Les sessions formatives que s’han ofert són:

-          Càpsula Mdirector.

-          Càpsula Gamificació.

-          Càpsula Excel·lència en l’atenció al client.

-          Doble càpsula: Com fer arribar el meu producte al consumidor i Gestió del Producte.

-          Càpsula la cotització dels autònoms.

Formació per millorar la gestió empresarial dels emprenedors

publicat per el Feb 26, 2015 a ceeilleida, ceicervera, ceipallarssobira, ceitorrefarrera, xarxacei, xarxaceilleida

Formació per millorar la gestió empresarial dels emprenedors

Els alumnes que van participar en el cicle formatiu Dijous Emprenedors al Cei Torrefarrera, van rebre el diploma que acredita aquesta formació.

El Cei Cervera i el Cei Pallars Sobirà van impartir un taller especialitzat en com gestionar una empresa i les tendències i oportunitats del consumidor.

Ahir, es va cloure el cicle dels Dijous Emprenedors al Cei Torrefarrera, i l’alcalde de la localitat, Jordi Latorre, va ser l’encarregat de lliurar als vint-i-quatre participants el certificat que acredita aquesta formació.

La formació que s’ofereix amb aquest cicle, està adreçada a emprenedors/res, responsables PIMEs, nous/ves empresari/ries, que vulguin millorar la gestió diària d’una empresa innovadora. Cada sessió està especialitzada en àrees com el Màrqueting 2.0; Passos i costos per crear la teva empresa; Les habilitats Comunicatives o la definició del model de negoci (Mètode Canvas).

Simultàniament, al Cei Cervera, es va impartir el taller que portava per títol, “El que ha de saber l’emprenedor per gestionar l’empresa a càrrec d’Anna Belén Cambra, que va comptar amb una vintena d’inscrits. Així com al Cei Pallars Sobirà, s’impartia el taller “El consumidor actual: Tendències i oportunitats, a càrrec de Xavier Roca, que va comptar amb una dotzena de participants.

Des de GLOBALleida, s’ofereixen diferents càpsules, tallers i cicles de conferències a tot el territori, a través de la Xarxa de Centres Empresarials, amb l’objectiu de donar formació especialitzada per crear amb èxit una empresa i poder contribuir a la millora professional. El Cei Torrefarrera el Cei Cervera i el Cei Pallars Sobirà, formen part de la Xarxaceilleida, que dinamitza el consorci GLOBALleida, i que actualment compta amb 18 centres, 180 espais i més de 12.000 m2 a disposició de les persones.

El Cei Pallars Sobirà, tanca l’any amb una ocupació del 100%

publicat per el Dec 3, 2014 a ceeilleida, ceipallarssobira, General, xarxacei, xarxaceilleida

El Cei Pallars Sobirà, tanca l’any amb una ocupació del 100%

L’àmbit de les telecomunicacions i el turisme quedaran reforçats amb dos de les noves empreses especialitzades en aquets sectors.

Quatre noves empreses ocupen tots els espais del centre empresarial de Sort: “Disseny 3d”, l’empresa Contrst Trip Sl, “Receptiu turístic”, Gemma Torra, Advocada i Excom Cloud SL, Telecomunicacions avançades.

Destacar la importància de una nova empresa del sector turístic, Contrastrip Sl, per reforçar el Pallars Sobirà i per extensió el Pirineu  com a destinació turística, aquesta empresa disposa de  recursos  potents per aconseguir, incrementar el nombre de visitants, tant nacionals, com internacionals i aconseguir la desestacionalització. També destaca l’empresa Excom Cloud SL, per millorar l’oferta i desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació, una de les oportunitats més importants de la comarca. En aquest sector hi ha un nínxol de mercat  que  ha de comportar a mig i llarg termini que aquest territori de muntanya compti amb una millor oferta d’accés a la banda ampla, a la telefonia mòbil, etc. i en conseqüència que el teletreball tingui  una possibilitat real de desenvolupament, tant per les iniciatives que ja existeixen, com per crear de noves.

El Cei Pallars Sobirà, amb un equipament de més de 200 metres quadrats,  destinats a la ubicació temporal de petites empreses, de manera que els emprenedors tinguin al seu abast un conjunt de serveis a un preu assequible, que facilitin el funcionament de la seva empresa durant els primers, amb l’objectiu de facilitar l’inici i la consolidació de la seva activitat empresarial a través d’una sèrie de serveis complementaris, adaptats a les seves necessitats com, l’elaboració del pla d’empresa, assessorament de finançament, assessorament tecnològic, etc per tal que dinamitzin econòmicament el territori i generin ocupació.

GLOBALleida ha organitzat diferents activitats de formació a la Cambra de Comerç de Lleida, al Parc Científic, al CEI Val d’Aran i al CEI Pallars Sobirà

publicat per el Nov 25, 2014 a ceeilleida, ceipallarssobira, ceivaldaran, pcital, xarxacei, xarxaceilleida

GLOBALleida ha organitzat diferents activitats de formació a la Cambra de Comerç de Lleida, al Parc Científic, al CEI Val d’Aran i al CEI Pallars Sobirà

Internacionalització, Fiscalitat, el Productivity Lab, per promoure l’ús de la tecnologia a les empreses o l’assessorament financer, han estat els temes que s’han impartit.

 

Dins l’àrea de formació GLOBALleida, s’han organitzat diferents jornades adreçades a persones emprenedores, empreses de recent creació, autònoms i professionals.

El centre Productivity Lab, ha impartit el curs, “ Eines tecnològiques low cost per millorar la productivitat”, a la Cambra de Comerç de Lleida, al que han assistit més de 50 persones. En la primera part s’ha explicat  que és  el Productivity Lab de Lleida?,  les eines per a un nou món del treball,  i algunes recomanacions del correu electrònic i  de Microsoft Excel per guanyar eficàcia, en la segona part s’ha treballat amb exemples pràctics.

 

Al mateix temps, al  Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, dotze empresaris lleidatans assistien a la jornada de presentació de les noves linies de finançament d’ENISA Empresa Nacional de Innovación, S.A, a càrrec  de l’assessor, Cormac Leggett. Aquesta activitat es fa amb la finalitat de promoure l’atenció personalitzada d’entitats de finançament per a persones emprenedores i empreses de  diferents punts del territori, amb l’objectiu d’ augmentar  i millorar les seves possibilitats de finançament.

Per altra banda, aquesta tarda s’ha  impartit  una Jornada d’internacionalització  de nivell inicial i avançat a càrrec de Ricard Navàs al CEI Val d’Aran i  de Fiscalitat per l’empresari autònom a càrrec d’Anna Belen Cambra, al CEI Pallars Sobirà.

Inici dels Dijous Emprenedors al CEI Cervera i cloenda al CEI Tàrrega

publicat per el Oct 31, 2014 a ceeilleida, ceicervera, ceipallarssobira, ceitarrega, xarxacei, xarxaceilleida

Inici dels  Dijous Emprenedors al CEI Cervera i cloenda al CEI Tàrrega

La formació especialitzada en els coneixements bàsics per a la creació d’una empresa va tenir lloc ahir simultàniament a les localitats de Cervera què iniciaven el cicle, a Lleida amb la segona sessió, a Sort amb la tercera i a Tàrrega què es va cloure amb l’entrega dels diplomes.

Les localitats de  Cervera, Lleida, Sort i Tàrrega van impartir simultàniament aquest cicle formatiu dels Dijous Emprenedors, amb el que és vol dotar a emprenedors i empresaris dels coneixements i les tècniques bàsiques  per a desenvolupar projectes empresarials innovadors amb garanties d’èxit.

La formació que s’ofereix amb aquests cicles està adreçada a emprenedors/res, responsables PIME’s, nous/ves empresari/ries, que vulguin millorar la  gestió diària  d’una empresa innovadora i que es divideix en  quatre sessions:

1: Innovació i estratègia empresarial

2: “Marketing per a emprenedors i pimes”

3: “Iniciació a la internacionalització – Aspectes Clau”

4: El finançament dels autònoms i les pimes

Aquest programa formatiu de creació d’empresa “Dijous Emprenedors”, organitzat conjuntament amb GLOBALleida, s’està impartit a tot el territori a través de la Xarxa de Centres Empresarials, amb l’objectiu de donar formació especialitzada per  crear amb èxit una empresa i poder contribuir a la millora professional.

Els Dijous Emprenedors a Lleida, Sort, Tàrrega i Torrefarrera, ofereixen formació a un centenar d’emprenedors

publicat per el Oct 23, 2014 a ceeilleida, ceipallarssobira, ceitarrega, ceitorrefarrera, xarxacei, xarxaceilleida

Els Dijous Emprenedors  a Lleida, Sort, Tàrrega i Torrefarrera, ofereixen formació a un centenar d’emprenedors

Quatre sessions simultànies dels Dijous Emprenedors ofereixen formació especialitzada a un centenar d’emprenedors al Ceeilleida, CEI Torrefarrera,  CEI Pallars Sobirà i CEI Tàrrega .

Avui, en les localitats de  Lleida, Sort, Tàrrega i Torrefarrera ha tingut lloc simultàniament la primera, segona, tercera i quarta sessió dels Dijous Emprenedors, amb la participació d’un centenar d’emprenedors.

Cal destacar que a Lleida s’ha iniciat la segona edició dels Dijous emprenedors a les instal·lacions del Centre Empresarial de la Caparrella, amb 35 inscrits i que avui mateix ha tingut lloc la cloenda d’aquesta formació especialitzada al CEI Torrefarrera en la qual, els emprenedors han rebut de la mà de l’alcalde d’ aquesta localitat, Jordi Latorre, el títol que acredita l’aprofitament d’aquesta formació.

La formació que s’ofereix amb aquests cicles està adreçada a emprenedors/res, responsables PIMEs, nous/ves empresari/ries, que vulguin millorar la  gestió diària d’una empresa innovadora i que es divideix en  quatre sessions:

1: Innovació i estratègia empresarial

2: “Màrqueting per a emprenedors i pimes”

3: “Iniciació a la internacionalització – Aspectes Clau”

4: El finançament dels autònoms i les pimes

Aquest programa formatiu de creació d’empresa “Dijous Emprenedors”, organitzat conjuntament amb GLOBALleida, s’està impartit a tot el territori a través de la Xarxa de Centres Empresarials, amb l’objectiu de donar formació especialitzada per  crear amb èxit una empresa i poder contribuir a la millora professional.

Presentació del programa Rural 100 al Pallars Jussà i Pallars Sobirà

publicat per el Sep 24, 2014 a ceipallarsjussa, ceipallarssobira, General, xarxacei, xarxaceilleida

Presentació del programa Rural 100 al Pallars Jussà i Pallars Sobirà

Avui s’ha presentat a l’auditori de l’Epicentre de Tremp (passeig del Vall 13), la segona edició del programa Rural 100, que està previst desenvolupar al Pallars Jussà i Pallars Sobirà. També es va presentar a les Garrigues el passat mes de juliol i pròximament es presentarà al Segrià, per tal de dinamitzar la economia al territori. Rural 100, és un programa de formació i acompanyament integral que pretén ajudar als emprenedors a iniciar empreses o obrir noves línies als seus negocis, transformant el model tradicional de l’economia rural cap a un nou model que es basi en la innovació, la creativitat i la sostenibilitat del territori En el decurs de la presentació s’ha explicat en què consisteix el programa i s’han resolt els dubtes plantejats pels interessats i tot seguit ha tingut lloc una sessió de treball sota el títol, “LA PROACTIVITAT, ACTITUD CLAU DE L’EMPRENEDOR” a càrrec de l’Ainhoa Berganza, Coaching, training & consulting en Inti Training & Coaching. Les persones emprenedores que s’inscriguin al programa treballaran, de la mà de l’equip del CEDRICAT, per al disseny i posada en funcionament del seu model de negoci. La formació es rep en forma de seminaris i l’acompanyament mitjançant tutories on es farà un seguiment del projecte i es donarà suport estratègic. El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach i el diputat Xavier Pont han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents i encoratjar-los a participar en aquest programa. Joan Ubach, ha destacat el valor d’aquest programa que enfoca els seus objectius en el producte final i no en la formació intensiva dels emprenedors i el diputat Xavier Pont, en representació de la Diputació de Lleida, ha incidit en la importància de l’acompanyament institucional a les empreses.

Taller per l’Elaboració del Pla d’Empresa a tres centres empresarials de la Xarxaceilleida

publicat per el Mar 31, 2014 a ceeilleida, ceipallarssobira, ceitarrega, ceivaldaran, xarxacei

Taller per l’Elaboració del Pla d’Empresa a tres centres empresarials de la Xarxaceilleida
  • Més de 30 alumnes han  participat simultàniament en un Taller per l’Elaboració d’un Pla d’Empresa en el CEI Tàrrega, CEI Pallars Sobirà i CEI Val d’Aran

Avui, en les localitats de Tàrrega, Sort i Vielha ha tingut lloc simultàniament el Taller per elaborar un Pla d’Empresa, amb la participació de més de 30 alumnes. El curs a petició dels diferents centres empresarials ha estat organitzat pel consorci GLOBALleida.

Aquest curs  pràctic, està  dirigit a  grups reduïts d’emprenedors que tinguin una idea de negoci, amb l’objectiu d’aprendre a fer i realitzar un Pla d’Empresa, requisit imprescindible per crear una empresa.

El taller està dividit en tres sessions bàsiques i una optativa.

1-    Descripció de l’activitat, l’anàlisi de l’entorn i el mercat i el pla estratègic i de màrqueting.

2-    El pla d’operacions, l’organització, els recursos humans, l’estructura legal, els passos i costos de la posada en marxa.

3-    El pla econòmic i financer.

4-    Sessió optativa de tutoria individual per als alumnes assistents

Està previst que el proper mes de maig comenci a Cervera, Solsona i Les Borges Blanques, aquest mateix taller.

L’empresa Engisystem Technology, del Ceeilleida, crea l’aplicació Kiuget, smart marketing mobile

publicat per el Jul 15, 2013 a ceeilleida, ceialturgell, ceibalaguer, ceibell-lloc, ceiborgesblanques, ceicervera, ceipallarsjussa, ceipallarssobira, ceisolsones, ceitarrega, ceitorrefarrera, ceivaldaran, fpempren, pcital, xarxacei

L’empresa Engisystem Technology, del Ceeilleida, crea l’aplicació Kiuget, smart marketing mobile

L’empresa Engisystem Technology, Ingeniería NTIC: Noves Tecnologíes de la Informació y Comunicació, allotjada al Ceeilleida, ha creat una aplicació, que ubica negocis i activitats a l’entorn de l’usuari. Permet als establiments afegir-hi promocions, sortejos i col”laborar entre si.

L’aplicació Kiuget, smart marketing mobile, és una aplicació per a mòbils i una plataforma de marketing intel·ligent geolocalitzat, que neix amb l’objectiu d’aconseguir que els ciutadans tornin a comprar als negocis de barri, “comerç de barri on line”.

Aquesta aplicació permetrà als clients, (de forma gratuïta), conèixer quins comerços, negocis i activitats de tota mena tenen a l’entorn.Per la seva part els comerços i organitzadors d’activitats podran a través d’subscripcions mensuals, organitzar campanyes i sortejos, anunciar descomptes o col·laborar entre si amb eines de màrqueting digital.

La plataforma està dissenyada perquè els usuaris de l’aplicació es puguin divertir utilitzant-la, acumulant punts i jugant, cosa que permetrà accedir a diferents beneficis.

Està previst fer una primera prova al proper mes d’agost a Lleida ciutat, Tàrrega, Alpicat i Mora d’Ebre amb la participació de més d’una trentena de negocis d’aquestes localitats.

Per altre banda, l’empresa Engisystem Technology, instal·lada al Ceeilleida, està tancant acords de distribució en diferents punts de la geografia catalana i espanyola, així com també tenen previst exportar-la a França.

Una nova empresa del sector agroalimentari s’instal•la al CEI de les Borges

publicat per el Jul 10, 2013 a ceeilleida, ceialturgell, ceibalaguer, ceibell-lloc, ceiborgesblanques, ceicervera, ceipallarsjussa, ceipallarssobira, ceisolsones, ceitarrega, ceitorrefarrera, ceivaldaran, fpempren, pcital, xarxacei

Una nova empresa del sector agroalimentari s’instal•la al CEI de les Borges

El viver d’empreses del Centre d’Empreses Innovadores de les Borges Blanques continua creixent amb la incorporació, aquests dies, de l’empresa ACRA Natura Borges, un negoci innovador dedicat al sector de l’agricultura i l’agroalimentació que utilitza com a principal recurs l’aigua del canal Segarra-Garrigues. Aquesta és la segona incorporació al CEI després de l’arribada, el passat mes de març, d’Excom Cloud. La incorporació d’aquest nou negoci suposarà la creació de cinc llocs de treball directes més dos de temporals.

Acra-Natura Borges SL. és una iniciativa de Carles Mola, un emprenedor de 51 anys, i es caracteritza per la sostenibilitat de tots els seus recursos, la innovació en els processos productius i l’agrupació del sector fins ara no relacionat amb una mateixa explotació. L’empresa utilitzarà aigua del canal Segarra-Garrigues per muntar una piscifactoria on es criarà perca europea amb certificacions de qualitat. Aquesta mateixa aigua servirà després com a aigua de reg per a l’hivernacle i per a les plantacions d’olivers i ametllers, d’on posteriorment se n’aprofitaran les closques i les restes de l’esporga per fer biomassa i escalfar l’aigua de la piscifactoria, de manera que el cercle productiu queda completament tancat. Ara per ara l’empresa es posarà en funcionament amb finques del Pla d’Urgell on ja arriba l’aigua del Segarra-Garrigues, i en un futur, quan es pugui regar a la comarca, preveu fer-ho en terrenys del terme de les Borges i L’Albi.

Una vegada consolidat aquest projecte, ACRA Natura Borges SL. té previst engegar un segon sector de l’empresa que oferirà assessorament, redacció de projectes i construcció de sistemes agro-aquapònics. L’estada al viver empresarial implicarà rebre l’assessorament i el suport del CEI de les Borges, a més de la possibilitat d’utilitzar tots els seus recursos. En aquest sentit, el gerent de l’empresa, Carles Mola, destaca que “el Centre d’Empreses Innovadores de les Borges ens ofereix un acompanyament tècnic i uns serveis que són essencials per nosaltres a més de servir-nos com una plataforma d’expansió i ajudar-nos a ser més visibles. D’altra banda el fet d’estar ubicats al CEI Borges ens proporciona un espai, un lloc de trobada que podem aprofitar per potenciar el desenvolupament d’aquest segon sector, el d’assessorament a tercers en la construcció de sistema agro-aquapònics”.

El Centre d’Empreses Innovadores està gestionat per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, i ofereix despatxos a preus molt assequibles, de fins a 4 euros el m². El CEI compta actualment amb tres dels set despatxos ocupats i properament podria acollir una nova empresa, un projecte que la Comissió Tècnica està estudiant.

  • pallars-sobira
  • globalLleida