Notícies

Bona participació en la Capsula Formativa del CEI Val d’Aran “email Marketing: Mailchimp, Mailpoet, bList”

publicat per el Oct 25, 2016 a ceivaldaran

Bona participació en la Capsula Formativa del CEI Val d’Aran “email Marketing: Mailchimp, Mailpoet, bList”

20 persones han assistit a la capsula formativa “email Marketing: Mailchimp, Mailpoet, bList” a càrrec d’Albert Calzada Ribalta que el CEI Val d’Aran ha organitzat juntament amb GlobaLleida i amb el patrocini de la Diputació de Lleida.

L’email Marketing té una funció força potent a l’interior del conjunt de blocs que formen una estratègia de comunicació. És una eina molt poderosa per fer créixer el teu negoci.

L’email Marketing és l’enviament massiu d’un correu electrònic amb caràcter comercial o informatiu, amb l’objectiu de crear fidelitat, confiança i credibilitat de la marca.

En la capsula formativa s’ha analitzat i explicat la part teòrica i de gestió d’una llista de subscriptors, i també s’ha estudiat 3 plataformes: Mailchimp, Mailpoet per WordPress i bList (eina en cloud open source). Diferències, punts forts, exemples pràctics, compliment de la LOPD “Safe Harbor”,… .

20 persones en la Capsula Formativa “L’excel·lència en atenció al client” del CEI Val d’Aran

publicat per el Sep 30, 2016 a ceivaldaran

20 persones han assistit a la capsula formativa “L’excel·lència en atenció al client” que el CEI Val d’Aran ha organitzat juntament amb GlobaLleida i amb el patrocini de la Diputació de Lleida.

La capsula ha anat a càrrec d’Ana Campos Tomas, consultora i formadora en Coaching i Lideratge.

La satisfacció del client ha de ser un objectiu irrenunciable en la prestació de serveis, comprendre als clients, posar-se en el seu lloc, sentir les seves necessitats i les seves demandes. Cal ser conscients de que no tots els usuaris són iguals i, se’ls ha de tractar de diferent manera i personalitzada per tal d’oferir una atenció respectuosa, eficaç i eficient.

Darrera sessió dels Dijous Emprenedors, a Vielha i nous tallers a Cervera i Almacelles

publicat per el May 21, 2015 a ceeilleida, ceicervera, ceivaldaran, General, xarxacei, xarxaceilleida

Darrera sessió dels Dijous Emprenedors, a Vielha i nous tallers a Cervera i Almacelles

Formació especialitzada per adquirir els coneixements bàsics per a la creació d’una empresa amb garanties d’èxit i fomentar la promoció econòmica del Territori
Les localitats de Vielha, Cervera i Almacelles ofereixen formació especialitzada per dotar a emprenedors i empresaris dels coneixements i les tècniques bàsiques per a desenvolupar projectes empresarials innovadors amb garanties d’èxit.
A Vielha, avui després de la darrera sessió dels Dijous Emprenedors, “Formes Societàries”, els participants han rebut de la mà del vicepresident de la Diputació de Lleida, Pau Perdices, el diploma que acredita l’aprofitament d’ aquesta formació.
Simultàniament a Cervera, Carme Salla impartia el taller especialitzat en gestió “A fons amb la factura electrònica” i a Almacelles a càrrec d’ Esther García, economista de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida el taller, Del pla d’empresa a LA POSADA EN MARXA els passos i els costos.
Els tallers de formació relacionats en àrees de la promoció econòmica, estan dirigits a joves que es trobin en fase de formació, persones que estiguin definint el seu itinerari d’inserció laboral o persones que havent-se plantejat la possibilitat de l’autoocupació, tinguin dubtes sobre la validesa de la seva idea empresarial.
GLOBALleida, en col·laboració amb els ens de promoció econòmica del territori, ofereix a tots els municipis i consells comarcals interessats en la “Formació per a la promoció econòmica”, tallers de formació especialitzada per tal de potenciar les capacitats dels participants i animar-los a crear la seva pròpia empresa, ara o en el futur, com una via d’entrada al mercat laboral.

L’empresa aranesa, Arantec Enginheria S.L, rep la certificació EIBT

publicat per el Mar 27, 2015 a ceeilleida, ceivaldaran, xarxacei, xarxaceilleida

L’empresa aranesa, Arantec Enginheria S.L, rep la certificació EIBT

• Arantec Enginheria S.L, es converteix així en la segona empresa del territori de Lleida que rep aquesta certificació
Dimarts passat, l’empresa aranesa Arantec Enginheria S.L, va rebre de mans del conselhèr d’Empresa i Treball d’Aran, Eduardo Valdecantos, i del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica i president del Consell Directiu de la Fundació CEEILleida, Pau Perdices, la certificació d’Empresa de Base Tecnològica (EIBT).
La Marca EIBT és un programa específic que cada CEEI ofereix a les Empreses de Base Tecnològica del seu entorn i que té com a objectiu el que aquestes siguin distingides a nivell nacional com EIBTs. La marca d’Empresa Innovadora de Base Tecnològica es configura com a element diferenciador i de comunicació per a aquestes empreses, ja que és un reconeixement com EIBT a nivell nacional que compta amb el respatller del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.
Per aconseguir la marca, a més de justificar la base tecnològica de l’empresa, cal tenir un nivell d’innovació a nivell nacional contrastat i diferencial, per aquest motiu hi ha en cada comunitat, moltes més empreses de base tecnològica que les que realment ostenten la marca.
És fonamental i estratègica la funció de les EIBTs com a mecanismes de desenvolupament econòmic de les regions ja que permeten traduir en activitat empresarial la capacitat d’innovació i desenvolupament tecnològic dels actors que es dediquen a això: universitats, laboratoris, centres tecnològics i empreses.
Les EIBTs resulten importants per a l’economia perquè:
- Tradueixen en activitat empresarial la capacitat d’innovació i desenvolupament tecnològic d’universitats, laboratoris, centres tecnològics i empreses.
- Estan impulsats en la seva majoria per joves emprenedors amb alta qualificació que enriqueixen el col·lectiu empresarial de la regió.
- Mantenen importants llaços i col·laboracions amb Universitats i Centres Tecnològics.
- Generen ocupació de qualitat de personal qualificat.

- La I+D és clau en el seu model de negoci i a ella dediquen un important esforç de recursos, tant humans com a econòmics.
- Tenen un gran potencial de desenvolupament nacional i internacional.
- Contribueixen a la millora de la balança comercial, ja que són empreses productores de béns i serveis d’alt valor afegit i amb capacitat d’exportació i/o de substitució d’importacions.
- Suposen una diversificació i complementarietat per al teixit econòmic local.
- Permeten a una regió desenvolupar-se mitjançant la generació de riquesa pròpia i exportable en sectors de futur, garantint un desenvolupament sostenible en el temps.

Dos empreses de la Xarxa de Centres d’empreses Innovadores guardonades amb els Premi LO de la Diputació de Lleida

publicat per el Dec 18, 2014 a ceeilleida, ceivaldaran, General, xarxacei, xarxaceilleida

Dos empreses de la Xarxa de Centres d’empreses Innovadores guardonades amb els Premi LO de la Diputació de Lleida

Aratechlab, del Ceeilleida rep el guardó a la innovació i Arantec, del Cei Val d’Aran estrena la nova categoria al projecte innovador d’empresa.

Retaste Spain, el Jove Emprenedor, Ara Proximitat, a l’Empresa Sostenible i l’Associació Alba, a la Responsabilitat Soc, han estat la resta de guardonats.

La Diputació de Lleida ha lliurat aquest matí els premis LO (Lideratge i Oportunitat) als millors projectes empresarials del 2013, que reconeixen la innovació i l’emprenedoria dels projectes empresarials. En aquesta 15a edició s’ha distingit amb el Premi Emprenedor Jaume Alsina, fundador del Grup Alimentari Guissona, líder i referent en la indústria agroalimentària al país. El Premi a la Innovació ha estat per a l’empresa Aratech, instal·lada al Ceeilleida, el Premi al Jove emprenedor per a Retaste Spain; Ara Proximitat ha rebut el Premi a l’Empresa Sostenible; l’Associació Alba, el Premi a la Responsabilitat Social; i Arantec, s’ha endut el Premi al projecte innovador d’empresa que en aquesta edició s’estrena com a categoria.

 

Premi a la Innovació

El Premi a la Innovació, dotat amb 2.750 euros, ha anat a parar a l’empresa Aratechlabs, ubicada al CEEILleida i que ha desenvolupat el projecte ‘Augmented Reality Audio Technologies Labs’, que se centra en la visualització dels paràmetres tècnics de so mitjançant un procediment de monitorització, utilitzant tecnologies de realitat augmentada que permeten visualitzar els fenòmens acústics de microfonia. La firma ha reservat la patent internacional PCT del mètode que ha desenvolupat i pel qual ja ha signat acords amb 14 marques internacionals per a la seva comercialització.

Premi al Jove Emprenedor

L’empresa Retaste Spain, ubicada a Balaguer, ha estat distingida amb el Premi al Jove Emprenedor. La firma ofereix la possibilitat al públic estranger, sense coneixements culinaris, assaborir les tapes més típiques espanyoles, mitjançant la comercialització de packs que inclouen uns kits amb tot els productes i material necessari per prepara-les. Aquest guardó també està dotat amb 2.750 euros.

Premi a l’Empresa Sostenible i Adequació al Territori

El Premi a l’Empresa Sostenible i Adequació al Territori, també amb una dotació de 2.750 euros, ha recaigut en l’empresa ara Proximitat. Es tracta d’una iniciativa que pretén acostar els productors del territori al consumidor final, reforçant així l’economia local i el teixit empresarial. La firma comercialitza i distribueix a través de la seva botiga on-line productes agroalimentaris i productes artesanals de qualitat de proximitat, seguint una sèrie de criteris mediambientals i de sostenibilitat. En l’oferta de productes prima la mínima distància per tal de garantir uns productes frescos, de temporada i de qualitat.

Premi al Projecte Innovador d’Empresa

El Premi al Projecte Innovador d’Empresa, que s’ha instaurat aquest any i que també té una dotació de 2.750 euros, ha estat per a l’empresa Arantec Enginheria, pel seu projecte Smarty River. La iniciativa consisteix en un sistema d’alertes de riscos d’inundació, basat en una xarxa de sensors sense fils i tecnologia cloud, integrat a les xarxes socials i en aplicacions mòbils amb les quals es pot controlar el risc d’inundació, nivells de rius i embassaments, pluja, aforament de cabals, velocitat i direcció del vent, així com les reserves d’aigua en forma de neu.

Premi a la Responsabilitat Social Empresarial

 

L’Associació Alba de Tàrrega ha rebut el Premi a la Responsabilitat Social Empresarial, sense dotació econòmica. La seva directora, Maite Trepat, ha destacat que es tracta d’una entitat que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat de l’Urgell i la Segarra. Disposa de 7 centres que atenen a 247 persones, donen feina a 250 treballadors i que compta amb uns 500 socis, fet que durant el 2013 li va permetre gestionar un pressupost de 4,6 milions d’euros.

GLOBALleida ha organitzat diferents activitats de formació a la Cambra de Comerç de Lleida, al Parc Científic, al CEI Val d’Aran i al CEI Pallars Sobirà

publicat per el Nov 25, 2014 a ceeilleida, ceipallarssobira, ceivaldaran, pcital, xarxacei, xarxaceilleida

GLOBALleida ha organitzat diferents activitats de formació a la Cambra de Comerç de Lleida, al Parc Científic, al CEI Val d’Aran i al CEI Pallars Sobirà

Internacionalització, Fiscalitat, el Productivity Lab, per promoure l’ús de la tecnologia a les empreses o l’assessorament financer, han estat els temes que s’han impartit.

 

Dins l’àrea de formació GLOBALleida, s’han organitzat diferents jornades adreçades a persones emprenedores, empreses de recent creació, autònoms i professionals.

El centre Productivity Lab, ha impartit el curs, “ Eines tecnològiques low cost per millorar la productivitat”, a la Cambra de Comerç de Lleida, al que han assistit més de 50 persones. En la primera part s’ha explicat  que és  el Productivity Lab de Lleida?,  les eines per a un nou món del treball,  i algunes recomanacions del correu electrònic i  de Microsoft Excel per guanyar eficàcia, en la segona part s’ha treballat amb exemples pràctics.

 

Al mateix temps, al  Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, dotze empresaris lleidatans assistien a la jornada de presentació de les noves linies de finançament d’ENISA Empresa Nacional de Innovación, S.A, a càrrec  de l’assessor, Cormac Leggett. Aquesta activitat es fa amb la finalitat de promoure l’atenció personalitzada d’entitats de finançament per a persones emprenedores i empreses de  diferents punts del territori, amb l’objectiu d’ augmentar  i millorar les seves possibilitats de finançament.

Per altra banda, aquesta tarda s’ha  impartit  una Jornada d’internacionalització  de nivell inicial i avançat a càrrec de Ricard Navàs al CEI Val d’Aran i  de Fiscalitat per l’empresari autònom a càrrec d’Anna Belen Cambra, al CEI Pallars Sobirà.

Taller per l’Elaboració del Pla d’Empresa a tres centres empresarials de la Xarxaceilleida

publicat per el Mar 31, 2014 a ceeilleida, ceipallarssobira, ceitarrega, ceivaldaran, xarxacei

Taller per l’Elaboració del Pla d’Empresa a tres centres empresarials de la Xarxaceilleida
  • Més de 30 alumnes han  participat simultàniament en un Taller per l’Elaboració d’un Pla d’Empresa en el CEI Tàrrega, CEI Pallars Sobirà i CEI Val d’Aran

Avui, en les localitats de Tàrrega, Sort i Vielha ha tingut lloc simultàniament el Taller per elaborar un Pla d’Empresa, amb la participació de més de 30 alumnes. El curs a petició dels diferents centres empresarials ha estat organitzat pel consorci GLOBALleida.

Aquest curs  pràctic, està  dirigit a  grups reduïts d’emprenedors que tinguin una idea de negoci, amb l’objectiu d’aprendre a fer i realitzar un Pla d’Empresa, requisit imprescindible per crear una empresa.

El taller està dividit en tres sessions bàsiques i una optativa.

1-    Descripció de l’activitat, l’anàlisi de l’entorn i el mercat i el pla estratègic i de màrqueting.

2-    El pla d’operacions, l’organització, els recursos humans, l’estructura legal, els passos i costos de la posada en marxa.

3-    El pla econòmic i financer.

4-    Sessió optativa de tutoria individual per als alumnes assistents

Està previst que el proper mes de maig comenci a Cervera, Solsona i Les Borges Blanques, aquest mateix taller.

Càpsula Formativa al CEI Val d’Aran. Els dotze pilars de la intel·ligència emocional.

publicat per el Feb 12, 2014 a ceeilleida, ceivaldaran, xarxacei

Càpsula Formativa al CEI Val d’Aran. Els dotze pilars de la intel·ligència emocional.

Des de l’àrea d’Empresa i Treball del Conselh Generau d’Aran i amb el patrocini de la Diputació de Lleida, s’ha organitzat conjuntament amb GlobaLleida, càpsules formatives  sobre temes actuals que poden ser d’interès per als empresaris de l’Aran.

Així doncs, ahir dimecres 12 de febrer, es va impartir la primera càpsula formativa al CEI Vall d’Aran, aquestes càpsules estan dividides en dos sessions.  La primera  sota el   títol ”Els  dotze  Pilars de l’empresa” taller de motivació, a la que van assistir una vintena d’alumnes   i la segona “Vendre per internet” que tindrà lloc el proper dimecres 26 de febrer.

Presentacion deth programa Rural 100, d’assessorament as emprenedors dera Val d’Aran, finançat pera Deputacion de Lleida

publicat per el Oct 4, 2013 a ceivaldaran

Presentacion deth programa Rural 100, d’assessorament as emprenedors dera Val d’Aran, finançat pera Deputacion de Lleida

Eth conselhèr d’Empresa e Treball, Eduardo Valdecantos, acompanhat peth vicepresident 3au dera Deputacion de Lleida, Pau Perdices, a presentat en Conselh Generau d’Aran eth programa Rurau 100 d’acompanhament integrau entà emprenedors dera Val d’Aran que vòlen crear o mielhorar era sua empresa.

Pòden accedir es persones que volguen méter en marcha ua naua activitat empresariau o innovar e créisher ena sua empresa.

Tal e com a explicat Valdecantos, aguest programa consistís en acompanhar as emprenedors dera Val d’Aran ena creacion des sues empreses “en un moment economicaments complicat ei important qu’es iniciatiues agen aguest assessorament professionau. Es empreses an d’auer un component d’innovacion e era activitat s’a d’amiar a tèrme ena Val d’Aran, maugrat que pòden apartier ath sector economic que sigue.”

Eth programa se desvoloparà en tres estapes. Era prumèra consistirà ena captacion d’emprenedors a trauès de campanhes de difusion deth programa. Era dusau analisarà es modèls de negòci e era tresau consistirà ena metuda en marcha des projèctes viables en tot garantir eth finançament e un equip de collaboradors.

Eth programa, finançat pera Deputacion de Lleida, ei impulsat pera Deputacion de Lleida e GlobaLleida e l’amiarà a tèrme era Fondacion CEDRICAT.

Ara presentacion tanben a assistit Xesco Espar, un des entrenadors esportius damb mès exits d’Euròpa, ath delà d’èster un conferenciant fòrça impactant, e ei considerat coma un des entrenadors personaus de major impacte en terrenh de Coaching.

 Espar a aufrit ua conferéncia jos eth nòm: “Tot càmbie, e tu?”.

TOT CANVIA, I TU?

publicat per el Sep 12, 2013 a ceeilleida, ceivaldaran, xarxacei

TOT CANVIA, I TU?

Presentació de la primera fase del programa “Rural100” a la Val d’Aran

La Val d’Aran  acollirà, la presentació de la primera fase del programa Rural100, gestionat per Globalleida, amb la col•laboració econòmica de la Diputació de Lleida, tal com s’ha fet als  Consells Comarcals del Solsonès i la Segarra. 

La primera fase de difusió i presentació d’aquesta iniciativa a la Val d’Aran, que tindrà lloc el  proper dia 30 de setembre, a la Sala d’Actes  del Conselh Generau d’Aran, comptarà amb la intervenció de Xesco Espar, que farà una dinàmica i participativa sessió  entorn l’emprenedoria i la importància del canvi en el procés d’emprendre, sota el títol, “Tot canvia, i tu?. Aquest  programa, sorgeix de la necessitat de transformar el model tradicional de l’economia rural cap a un nou model que es basi en la innovació, la creativitat i la sostenibilitat del territori. Lleida, 13 de setembre de 2013
 
 
  • logo_aran
  • globalLleida